plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Взрослые
12+ лет
1
Дети
2-12 лет
0
Младенцы
0-24 месяцев
0

TOP 7 târguri de CRĂCIUN din Italia pe care să le vizitezi acum!

Нам очень жаль, но статья доступно только на (Română) языке!

Fiecare iarnă este așteptată cu sufletul la gură de mulți dintre noi, indiferent de vîrstă. Pentru că are ceva special și feeric – Crăciunul sau, spus mai religios și în esență – Nașterea Domnului Iisus Hristos. Și fulgi. Mulți mulți fulgi!

Numeroși turiști activi aleg să „colinde” magicele tîrguri de Crăciun, atît de apreciate de cei care au „gustat” din atmosfera tîrgurilor de acest gen.

Apropo, primele tîrguri de Crăciun s-au organizat încă acum 700 de ani în Austria – „tîrgul de decembrie” de la Viena. După Austria, Germania, anumite regiuni din Franţa, Tirolul de Sud şi nordul Italiei au început tradiția care continuă cu amploare pînă astăzi. La mare căutare sînt tîrgurile din Italia – „Mercatino di Natale” în italiană.

În continuare îți vom arăta care sînt cele mai „de vizitat” tîrguri și anume de ce:

1.Piața Navona din Roma – cel mai mare tîrg de Crăciun din Italia

Începînd cu noiembrie, întreaga piață îmbracă straie de sărbătoare. Tradiționalele căsuțe de lemn în care găsești obiecte artizanale – jucării, figurine, cadouri pentru cei dragi, dar și bunătățuri tradiționale de sezon – biscuiţi, castane coapte, mere coapte caramelizate, celebra nuga cu migdale şi miere sau celebrul cozonac italian panettone. Totuși, cea mai importantă atracție este scena Nașterii Mîntuitorului, montată în piața Sfîntul Petru.

Piața Navona înseamnă istorie, înseamnă cele trei fîntîni mărețe și arhitectura romană. Într-un cuvînt – un loc perfect pentru iubitorii de senzații noi în locuri istorice. Apropo, tîrgul de Crăciun nu se termină odată cu Crăciunul, ci continuă cu sărbătoarea Epifaniei (Botezul Domnului), atunci cînd copiii cuminți primesc torrone, biscotti şi diverse dulciuri tradiţionale, iar cei mai puţin cuminţi primesc cărbuni (de obicei bomboane în formă de cărbuni), usturoi sau ceapă.

2.Piața din Trento – cea mai frumoasă piață de Crăciun din Italia

...și pe bună dreptate, grație peisajului și anturajului: lacul Garda și clădirile istorice împodobite cu mii de beculețe. Aici găsești peste 60 de căsuțe care te îmbie să cumperi produsele specifice sezonului. Locul ideal pentru cei care vor să guste din specificul italian: miros de castane coapte, concerte în plină stradă, scenete de teatru, tururi organizate, jocuri pentru copii, gustoșeniile culinare ale locului – ștrudel sau tortel cu cartof.

3. „Festivalul lumînărilor” din Candelara

Acest festival deosebit se desfășoară în primul tîrg italian de Crăciun dedicat exclusiv lumînărilor. Pe parcursul festivalului, lumina lumînărilor înlocuiește toată lumina electrică. Pe parcursul a 15 minute, întregul orășel este luminat doar de lumînări. Ce atmosferă! Apropo, denumirea orășelului vine din latina „candelaria” – care tot lumînare înseamnă.

4.VeroNatale – piața de Crăciun din Verona

Arena Romană este împînzită de pasaje subterane decorate de Crăciun cu luminițe, iar peste 300 de căsuțe și standuri te așteaptă cu toată gama de obiecte și produse culinare care îți lasă gura apă.

5. Bologna – cel mai vechi tîrg de Crăciun din Italia

Tîrgul de la Bologna se organizează în două locații – din secolul al XII-lea în Fiera di Natale, aflat în piața din fața Catedralei San Pietro, și un târg mai mic, Antica Fiera di Santa Lucia, aflat lângă mănăstirea Santa Maria dei Servi. Atracția gastronomică a evenimentului este torrone – nuga cu migdale și miere.

6. TÎrgul de Crăciun din Bolzano – cel mai renumit din Alpii italieni

Peste 80 de standuri te așteaptă în Piazza della Mostra – orientată în special pentru tineri. Numeroasele concerte au loc lîngă impunătorul brad de Crăciun.

7. Merano – perfect pentru copii

„Clubul micii stele” este pentru copiii de la 3 la 8 ani care pot alege să joace jocuri în brutăria de biscuiți în timp ce părinții se delectează cu cumpărăturile de Crăciun. Aici găsești un întins patinoar în Piazza delle terme, chiar în fața renumitelor băi termale din Merano. Două mini-trenuri împodobite frumos te așteaptă pe tine și întreaga familie pentru tururi în jurul tîrgului de Crăciun.

Cu alte cuvinte – ai din ce alege :)

Iar ZBOR.md te ajută cu drag să guști din magia sărbătorilor de iarnă – tu și întreaga familie!

Коментарии