plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Взрослые
12+ лет
1
Дети
2-12 лет
0
Младенцы
0-24 месяцев
0

Общие правила перевозки багажа на борту самолета

bagaj de mână reguli

Нам очень жаль, но статья доступно только на (Română) языке!

Un zbor confortabil sau cum să transportați bagajul corect?

Avionul este cel mai convenabil, rapid şi confortabil mijloc de transport. În câteva ore, puteți parcurge distante enorme pe calea aerului. Însă, datorită specificului său, în toate aeroporturile din lume şi la toate companiile aeriene, pentru siguranța pasagerilor sunt impuse cerinţe foarte drastice.

Astfel, pentru a obţine cartea de îmbarcare, pasagerii sunt obligaţi să respecte regulile stricte de zbor, inclusiv normele de transportare a bagajelor în aeronavă.

Toate acestea pentru siguranţa generală la bord şi în timpul zborului.

Regulile sunt aceleași pentru toată lumea, și nu contează că mergeţi într-o călătorie de afaceri sau mergeţi în vacanţă într-o ţară exotică, zburaţi în clasa business sau aveţi loc în clasa econom.

Concluzionând, aş spune – pentru toţi pasagerii zborul implică o gamă întreagă de probleme organizatorice, care pot fi considerate drept tribut pentru confortul şi viteza zborului.

Iar una dintre aceste probleme organizatorice importante – este transportarea bagajelor. Rezolvarea acestei probleme ar trebui de abordat cu responsabilitate și atenţie, pentru a evita pe viitor incidentele inutile.

Reguli generale de transportare a bagajelor în avion

Mai întâi de toate, trebuie remarcat faptul că, regulile de transportare a bagajelor nu fac parte dintr-un standard unic mondial. Acestea pot varia în funcţie de mai mulţi factori.

În primul rând, o mare importanţă îl are faptul, în ce ţară zburaţi, deoarece fiecare ţară îşi are propriile standarde şi norme.
În al doilea rând, asupra regulilor de transportare a bagajelor influenţează şi alegerea companiei aeriene, de serviciile căreia urmează să beneficiaţi. În plus, în problema greutăţii permise a bagajelor un rol îl are clasa biletului, pe care îl procuraţi (de exemplu, clasa business sau econom), precum și tipul aeronavei care v-a fost oferită.

Pentru a evita dificultăţile inutile la înregistrarea bagajelor, urmează să clarificaţi toate momentele enumerate mai sus atunci când procuraţi biletul.

În primul rând, ar trebui să precizaţi, din ceea ce doriţi să luaţi cu dvs. ce puteţi transporta cu avionul, şi ce este interzis.
Indiferent de toate diferenţele existente, toate companiile aeriene au aceleaşi reguli generale de transportare a bagajelor, care sunt utilizate în întreaga lume.

Regulile generale de transportare a bagajelor la bordul aeronavei

În primul rând – asiguraţi-vă că valiza sau geanta, care vor fi înregistrate aparte, trebuie să fie întregi (fără tăieturi sau orificii) și funcţionabile, pentru ca în timpul transportării să nu fie deteriorate bunurile dvs., precum și lucrurile bagajului vecin cu al dvs.
Pentru siguranţă, puteţi de sine stătător să înveliţi bagajul în folie de plastic sau pentru un preţ simbolic să efectuaţi această procedură în incinta aeroportului.

În al doilea rând – trebuie să ţinem minte că există o anumită listă de lucruri, categoric interzise pentru transportarea în avion. Nici în bagajul de cală, nici în bagajul de mână!

Ce nu se poate lua în bagajul de mână la bordul aeronavei?

Substanţe corozive și caustice. Acestea includ: alcaline, acizi, mercur, precum și dispozitive care conţin aceste substanţe, baterii cu elemente lichide.
Toate tipurile de gaze. Acestea includ: inflamabile, neinflamabile, lichefiate, comprimate și otrăvitoare.
Substanţe solide si lichide, care se pot aprinde. La acestea se referă: brichete şi chibrituri, vopsele, solvenţi, precum și alte produse de vopsire. Combustibili pentru încărcarea brichetelor, substanţe ce se aprind spontan, substanţe care, în contact cu apa, degajă gaze inflamabile și alte substanţe inflamabile și obiecte.
Agenţi de oxidare, cum ar fi peroxizii sau pulberea de albire;
Substanţe explozibile. Acestea includ: arme şi alte arme de foc, rachete de semnalizare, focuri de artificii, muniţie, inclusiv cochilii şi detonatoare;
– Materiale radioactive.
Substanţe toxice, infecţioase şi otrăvitoare. Acestea includ: erbicide, pesticide, materiale de laborator cu viruşi vii, obiecte etiologice;
Genţi şi valize cu dispozitive de semnalizare încorporate

În plus, în conformitate cu normele de transport nu este recomandat de a pune în bagajul general (înregistrat) bijuterii și metale preţioase, hârtii de valoare, chei, bani, ochelari, obiecte fragile, precum și produse uşor perisabile.

Bagajul de mână şi greutatea totală a bagajului

Există, de asemenea, un astfel de concept ca bagajul de mână în avion. Acestea sunt, de obicei, genţi de mici dimensiuni, care sunt permise de a fi luate în salonul avionului.

Desigur, regulile privind transportul obiectelor în bagajul de mână, sunt şi mai stricte. Aceste restricţii și măsuri sunt menite să asigure siguranța zborului.

Astfel, cele mai multe companii aeriene interzic transportul în bagajele de mână:

Foarfece lungi și cuţite (vi se pot lua chiar şi foarfecele de unghii)
Ace de tricotat, tirbușoare, seringi (cu excepţia anumitor situaţii prescrise), aparate de ras și alte obiecte ascuţite.

În afară de aceasta, există anumite restricţii privind transportul lichidelor în bagajele de mână, care includ:

Şampoane, geluri, parfumuri, spray-uri, rimeluri, creme, apă și lichide potabile

Potrivit regulilor, aceste lichide sunt permise în avion doar într-o cantitate mică (până la 100 ml), și numai în ambalaje sigilate (cerinţele exacte sunt stipulate direct de compania aeriană). Excepţie constituie medicamentele lichide şi hrana pentru copii, necesare în timpul zborului. Totodată, nu cad sub incidenţa acestor reguli lichidele şi obiectele, achiziţionate în magazinele scutite de taxe vamale (regim Duty Free).

Dacă e să vorbim despre greutatea bagajului de mână şi bagajului de cală, aici, de asemenea, există anumite restricţii. Pentru bagajul de mână se stabileşte, de obicei, limite între 10 și 15 kg pentru 1 loc. În timp ce greutatea bagajului în avion este calculată în medie de la 20 la 30 kg.

Fără nici o taxă suplimentară şi a unei norme stabilite în plus, la transportul gratuit al bagajului (20 kg), pasagerul poate lua în salonul avionului:

– Borseta sau poşeta, umbrela, mapa pentru documente, bastonul, cârjele și scaunul cu rotile pentru pasagerii cu mobilitate redusă;

– Un buchet de flori, haine și costum pe umeraş. Publicaţii tipărite pentru citire în timpul zborului, telefonul mobil, camera video şi camera foto, laptopul, leagănul pentru copii.

Aceste obiecte nu sunt supuse înregistrării, nu sunt prezentate spre cântărire și nu sunt marcate cu etichete.

Dacă aveţi nevoie de a transporta un obiect ne standard, mare și fragil, cum ar fi un violoncel, adresaţi-vă cu întrebări reprezentanţilor transportatorului aviatic sau la agenţia de unde aţi procurat biletele de avion. Același lucru este valabil şi pentru echipamentul sportiv şi alte obiecte ce nu sunt incluse în listele noastre.

Astfel, transportarea bagajului prezintă o multitudine de nuanţe și cerinţe, de care trebuie să avem grijă cu mult timp înainte de ziua zborului, pentru a evita problemele inutile.

Și reţineţi, pentru înregistrare cel mai bine e să ajungeţi la aeroport cu 2 ore înainte de zbor. Astfel, vă veţi asigura o dispoziţie bună și nu va apărea nici o problemă!

Vă dorim un zbor plăcut!

Коментарии