Zbor.md
5 atracții din Berlin pe care merită să le vezi cel puțin odată în viață
3602

5 atracții din Berlin pe care merită să le vezi cel puțin odată în viață

Poarta Brandenburg

Poarta Brandenburg este obiectivul turistic pe care nu ai cum să-l treci cu vederea dacă ajungi la Berlin. Brandenburg a fost construită în anul 1791 și a fost una dintre primele porți ale Berlinului. Actualmente, este cea care s-a păstrat cel mai bine. Construcția triumfală clasicistă a reprezentat un punct de frontieră dintre Est și Vest, devenind apoi parte integrantă a Zidului Berlinului. Astăzi, Brandenburg reprezintă un simbol al unificării și nu al diviziei - o era nouă din istoria orașului.

Zidul Berlinului


Zidul Berlinului reprezintă unul dintre simbolurile Războiului Rece. Acesta a fost construit în 1961 de guvernul Republicii Democrate Germane pentru a împiedică germanii din Est să fugă spre Germania Federală. Zidul a fost distrus după 28 de ani. Căderea să în noaptea de 9 noiembrie 1989 a dus la reunificarea Germaniei de Est și de Vest un an mai târziu. Din cei 160 de km de zid, astăzi a mai rămas o porțiune de fragmente de doar 1,3 km, cunoscută drept East Side Gallery, datorită desenelor murale.

Insula Muzeelor


Dacă vrei să vizitezi muzee, Insula Muzeelor este locul cel mai potrivit, deoarece a fost proiectat tocmai pentru a fi un sanctuar al artei și al științei. Insula Muzeelor a primit din partea UNESCO statut de membru al Patrimoniului Universal. Inițial, locul era o zonă rezidențială, dar apoi partea de nord a insulei a fost dedicată pentru știință și artă de către regele Frederic William al IV-lea al Prusiei, în 1841, fiind puse astfel bazele Insulei Muzeelor. În prezent, Insula Muzeelor găzduiește 5 muzee.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie este un alt simbol al Războiului Rece, fiind în trecut punctul de trecere și control dintre Germania de Est și Vest. Transformat într-un simbol al confruntării între SUA și URSS, Checkpoint Charlie a devenit cel mai faimos punct de trecere din Berlin. Actualmente, zona a fost transformată în muzeu. Pe tot parcursul zilei, mii de oameni vizitează acest loc neobișnuit - un amestec de târg și atelier istoric în aer liber.

Piața Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt este una dintre cele mai faimoase piețe din Berlin. În piața pot fi admirate casa de concerte Konzerthaus, care găzduiește Orchestra Simfonică din Berlin, precum și bisericile Deutscher Domn și Franzosischer Domn. De Crăciun, Gendarmenmarkt găzduiește unul dintre cele mai bune stand-uri de Crăciun din Berlin. În zona pieței sunt o mulime de cafenele și restaurante cu bucate delicioase.