Zbor.md

Politica de confidențialitate

I. Generalităţi
Stimați clienți, Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor Zbor.md.
Site-ul web www.zbor.md (în continuare ”site”), destinat serviciilor online de rezervare – vânzare bilete de avion, aparține, în calitate de autor/proprietar/administrator, Agenției turistice ”EXPLOR TUR” S.R.L., IDNO: 1012600013482, cu sediul aflat la str. 31 August 1989, nr. 64, or. Chișinău, Republica Moldova, MD-2012 (în continuare ”Agenția”).
Ne propunem să oferim vizitatorilor și utilizatorilor site-ului, o experiență online sigură și care să nu afecteze în nici un fel viața personală a acestora. Agenția și-a luat angajamentul prin Declarația de confidențialitate să respecte viața privată vizitatorilor și utilizatorilor site-ului. Luăm în serios protecția datelor, securitatea și conformarea cu legislația privind protecția datelor cu caracter personal și a vieții private.
Prin urmare, acordăm o atenție deosebită protejării vieții private a utilizatorilor care accesează site-ul nostru și ne obligăm de a prelucra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal care ne sunt furnizate în conformitate cu:

  • Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului, din data de 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date (”GDPR”),
  • Legea Republicii Moldova nr. 133 din 08.07.2011 privind protecția datelor cu caracter personal,
  • Cerințelor față de asigurarea securității datelor cu caracter personal la prelucrarea acestora în cadrul sistemelor informaționale de date cu caracter personal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.1123 din 14.12.2010 și
  • Politica de securitate privind protecția datelor cu caracter personal la prelucrarea acestora în cadrul sistemelor informaționale gestionate de ”EXPLOR TUR” S.R.L.

Noțiunile ”date cu caracter personal”, ”prelucrarea datelor cu caracter personal”, ”operator”, ”terț”, ”subiect al datelor cu caracter personal” au înțelesul definit în articolul 3 al Legii RM 133/2011, dar în orice caz, date personale reprezintă orice date referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă, indiferent de forma sau formatul în care există astfel de date.

II. Ce fel de date personale colectăm și prelucrăm?
Puteți naviga pe majoritatea paginilor acestui site fără a trebui să furnizați date personale. În unele cazuri însă, pentru a vă putea oferi serviciile solicitate, este nevoie de astfel de date și anume pentru efectuarea de operațiuni on-line (rezervări, achiziționare de bilete, asigurări medicale, completare de formulare, crearea contului dvs. pe site-ul nostru, abonarea la serviciile noastre etc.), numai pentru scopurile specificate în prezenta Politică de confidențialitate.
Oferirea de către client a datelor cu caracter personal este un act de încredere din partea clientului și Agenția va lua măsurile necesare pentru a justifica încrederea acordată.
Orice prelucrare a datelor cu caracter personal, cu excepția prelucrărilor menționate expres în Legea RM 133/2011, poate fi efectuată numai dacă persoana vizată și-a dat consimțământul în mod neechivoc, în formă scrisă sau electronică, sau prin utilizarea mijloacelor de comunicare electronică ale subiectului de date privind prelucrarea preconizată.
În măsura în care sunt necesare categorii speciale de date cu caracter personal, Agenția va solicita consimțământul dumneavoastră în conformitate cu prevederile art. 6 alin. (1) lit. (a) din Legea 133/2011.
Primim și stocăm orice informații pe care le introduceți pe site, oferiți Serviciului Suport Clienți și Agenției în orice alt mod, în măsura în care este necesar doar pentru a presta serviciile sau de a executa relația contractuală cu dvs. De asemenea, datele cu caracter personal pot fi colectate și prelucrate în mod automat atunci când utilizați acest site (de exemplu, prin cookie-uri).
Când utilizați site-ul Agenția recepționează, colectează, stochează și prelucrează următoarele date cu caracter personal:

  • numele, prenumele, patronimicul, data nașterii, sexul, cetățenia, numărul de telefon mobil, adresa de domiciliu/reședință și e-mail;
  • datele documentelor care sunt necesare în scop de identificare (de exemplu, numărul și seria pașaportului, termenul de valabilitate);
  • ultimele 4 cifre ale numărului cardului de plată;
  • fișierele log (adresa IP, tipul browser-ului, paginile de trimitere/ieșire și adresele URL, numărul de clicuri și modul de interacțiune cu site-ul, nume de domenii, pagini de destinație/conținut, pagini/conținut vizualizat, ID-ul dispozitivului și locația dispozitivului);
  • informații despre profil (preferințe, date ale istoricului căutărilor dvs., date ale istoricului rezervărilor, planuri de călătorie și alte informații despre dvs.);
  • contentul utilizatorului (opinii și comentarii pe care le încărcați pe site);
  • comportamentul utilizatorului (activitatea dvs. pe platformă, ora și locația de conectare, comentarii și încărcări);
  • orice alte informații pe care le plasați voluntar pe site;
  • date personale colectate prin cookie-uri (vezi mai jos).

De asemenea, putem solicita informații suplimentare, care pot include date personale ”sensibile” (de exemplu, informații prin care este posibil de identificat starea dvs. de sănătate sau convingerile religioase) pentru a vă oferi cel mai înalt nivel posibil de servicii. Aceste informații pot fi corelate cu preferințele dvs. legate de alegerea locului în mijloacele de transport sau hoteluri, meniuri, necesitatea de însoțire suplimentară sau utilizarea echipamentelor suplimentare atunci când utilizați serviciile. Astfel de informații ”sensibile” sunt furnizate din proprie inițiativă și cu consimțământul dvs. explicit și numai dacă furnizarea serviciilor ar fi imposibilă fără astfel de informații ”sensibile”. Partajarea unor astfel de date personale sensibile cu terți, poate fi solicitată în timpul furnizării serviciilor solicitate de noi în baza unor dispoziții legale obligatorii.
De asemenea, oferim posibilitatea de a vă înregistra și de a crea un cont prin intermediul profilului dvs. din rețeaua de socializare existent (cum ar fi Facebook). În acest caz, informația dvs. de autentificare (numele și adresa de e-mail) vor fi importate din contul dvs. din rețeaua de socializare. Important de reținut, atunci când utilizați această opțiune, este posibil să primim anumite informații prin intermediul rețelei de socializare respective, cum ar fi numele dvs., vârsta, locația, preferințele, ocupația dvs. și alte informații din profilul dvs. public. Nu toate aceste informații sunt solicitate de noi, dar ele sunt furnizate automat de furnizorul rețelei de socializare prin utilizarea opțiunii ”social sign-on”. Cu toate acestea, vom utiliza doar informațiile care sunt necesare pentru crearea contului dvs. și vom șterge datele inutile, după primirea oricăror alte informații. După ce v-ați creat contul, veți avea posibilitatea de a-l completa cu orice informații pe care doriți să le partajați și sunt necesare pentru prestarea serviciilor.

Datele altui subiect al datelor cu caracter personal. Dacă creați o rezervare a serviciilor și/sau plătiți în numele sau în favoarea altui subiect al datelor cu caracter personal, informațiile pe care le furnizați despre acești subiecți vor fi colectate și prelucrate de către Agenție în conformitate cu aceiași termeni și condiții care se aplică datelor dvs. personale. Prin furnizarea acestor informații ale altor subiecți al datelor cu caracter personal, confirmați că acești subiecți sunt familiarizați cu prezenții termeni și înțeleg consecințele lor, precum și acordă consimțământul lor necondiționat și deplin pentru colectarea și prelucrarea datelor lor personale în conformitate cu acești termeni și sunt de acord că accesul la astfel de informații este posibil din secțiunea Contului dvs.
Colectarea datelor persoanelor minore. Dacă nu ați atins vârsta majoratului, nu trebuie să utilizați acest site și sunteți obligat să îl părăsiți imediat. Acest site nu trebuie utilizat și nu este destinat să colecteze informații despre utilizatori minori și să facă publicitate serviciilor pentru copii fără acordul părinților. Agenția prelucrează datele cu caracter personal ale minorilor exclusiv în cazurile în care aceste informații sunt furnizate de părinți sau de reprezentanții lor legali și numai în scopul de a crea o rezervare. În cazul în care Agenția depistează cazul de utilizare a site-ului de către o persoană minoră și de furnizare a datelor cu caracter personal de către acestea sau în cazul solicitărilor din partea părinților sau a reprezentanților legali privind ștergerea datelor cu caracter personal, aceste informații vor fi șterse în termen de timp rezonabil, iar Agenția va depune toate eforturile pentru a preveni stocarea și prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorilor.
Colectarea automată de date și cookie-urile. Ca și majoritatea site-urilor și aplicațiilor mobile, folosim colectarea automată a informațiilor despre dvs., cookie-urile și plug-in-urile rețelelor de socializare, cu condiția că ați dat acordul dvs. la utilizarea lor (de exemplu prin bannerul de pe site-ul nostru), pentru a optimiza serviciile noastre și site-ul, cu excepția cazurilor în care cookie-urile sunt necesare pentru funcționarea strict tehnică a site-ului.
Când utilizați acest site, are loc colectarea automată a informațiilor despre dispozitivul pe care îl utilizați pentru a accesa site-ul, de exemplu software-ul, sistemul de operare, adresa IP, sursa link-urilor și acest site, paginile web pe care ați făcut clic, link-urile pe care le-ați utilizat pentru a accesa site-ul, etc. Colectarea automată a datelor are loc cu scopul de a ajusta utilizarea serviciilor oferite de Zbor.md și ofertelor destinate dvs., precum și de a preveni posibilele fraude.
Dacă utilizați rețele de socializare pentru a vă conecta la site, este posibil să primim datele și preferințele dvs. din aceste rețele de socializare în conformitate cu regulile de furnizare a informațiilor de către acești furnizori de servicii și termenii politicii de confidențialitate ajustați de dvs.
Colectarea automată a unor date și folosirea tehnologiilor „cookie" și „web beacon” îmbunătățește funcțiile site-ului și dezvoltă cea mai convenabilă utilizare a serviciilor Zbor.md, precum și ne ajută să evaluăm implementarea campaniilor publicitare și de marketing, să oferim informații care v-ar putea interesa și fi utile pentru dvs. și să construim profiluri de utilizare pentru cercetarea pieței.
Până la autentificarea la secțiunea ”Contul meu”, utilizarea acestor date în scopurile descrise în aliniatul precedent va fi în formă pseudonimizată. Aceasta înseamnă că vă vom înlocui numele dvs. și alte caracteristici care vă pot identifica cu un alt identificator pentru a face imposibilă identificarea dvs. ca persoană și nu vom lega astfel de profiluri de utilizare cu alte date pe care le stocăm despre dvs. După ce v-ați autentificat la secțiunea ”Contul meu”, utilizarea acestor date în scopurile descrise în aliniatul precedent va fi personalizată și conectată la dvs. Fișierele cookie sunt fișiere text de mici dimensiuni care pot fi stocate pe computer (sau pe orice alt dispozitiv) în timpul primei vizite a site-ului și ne permite să identificăm computerul în timpul vizitei dvs. (de exemplu, pentru a memoriza datele noastre pentru autentificarea la ”Contul meu”). Utilizăm în special (i) cookie-uri funcționale care nu colectează date personale și (ii) cookie-uri care ne ajută să generăm date sumare despre traficul și interacțiunile utilizatorilor, ceea ce ne dă posibilitatea să oferim funcționalitate mai bună pe site și publicitate personalizată. De asemenea, putem utiliza servicii ale terților de încredere care urmăresc aceste informații în numele nostru. Puteți alege ca dispozitivul să vă avertizeze de fiecare dată când este setat un cookie sau puteți opta pentru dezactivarea totală a cookie-urilor. Totuși, dacă dezactivați cookie-urile, unele funcții pot fi dezactivate și unele dintre serviciile noastre ar putea să nu funcționeze corect.

III. Cum folosim datele dvs. și datele altui subiect al datelor cu caracter personal
Noi folosim datele dvs. personale pentru a:

  • furniza serviciile comandate de dvs.;
  • comunica cu dvs. în legătură cu serviciile comandate și pentru a vă trimite confirmarea despre rezervare;
  • crea, procesa și edita Rezervarea dvs.;
  • oferi asistență și suport clienților în utilizarea site-ului și a serviciilor Zbor.md;
  • furniza informații despre serviciile și ofertele disponibile și viitoare, în cazul în care v-ați dat acordul pentru această utilizare;
  • îmbunătăți performanța și calitatea site-ului;
  • oferi răspunsuri la solicitările și comentariile dvs.;
  • calcula bonusurile dacă participați la programele noastre de loialitate ”Programul de bonus”;
  • vă încuraja să participați la sondajele noastre și să oferiți feedback;
  • afla despre serviciile care ar putea să vă intereseze;
  • satisface pretențiile dvs.;
  • vă informa despre eventualele acțiuni ilegale sau ilicite;
  • soluționa orice probleme care ar putea apărea în legătură cu îndeplinirea condițiilor din Termeni și condiții;
  • pentru orice alte scopuri necesare pentru a ne îndeplini obligațiile contractuale despre care vă vom notifica înainte de efectuarea noii prelucrări. În caz de necesitate, vă vom solicita consimțământul dvs. înainte de a începe noua activitate de prelucrare a datelor.

Astfel, colectarea se va efectua în scopuri determinate, explicite și legitime, iar ulterior nu vor fi prelucrate într-un mod incompatibil cu aceste scopuri.
Vă rugăm să rețineți că furnizarea serviciilor ar putea fi imposibilă dacă unele date personale nu au fost furnizate de către dvs.
Cu consimțământul dvs., de asemenea vom prelucra datele dvs. personale (nume, adresă de e-mail și preferințe) pentru a vă trimite e-mailuri periodice (Newsletter), precum și pentru a transmite notificări cu privire la serviciile noastre, ofertele speciale, promoții și servicii auxiliare.
Agenția face tot posibilul să vă ofere serviciile la cel mai înalt nivel. Astfel, cu consimțământul dvs. vă putem trimite informații cu lista ofertelor de pe site-ul nostru, care ar putea să vă intereseze și care ar putea avea legătură cu serviciile selectate de dvs. Dacă nu doriți să primiți astfel de e-mailuri, puteți refuza primirea acestora.
Temeiul legal pentru colectarea și utilizarea datelor cu caracter personal descrise mai sus depinde de datele personale vizate și de contextul specific în care le colectăm. Cu toate acestea, de obicei, vom procesa date cu caracter personal numai (i) în cazul în care avem nevoie de datele personale pentru a furniza serviciile sau pentru a executa relația contractuală cu dvs., (ii) în cazul în care avem acordul dvs. sau (iii) în cazul în care prelucrarea este în interesele noastre legitime și nu este suprimată de drepturile dvs. În unele cazuri, este posibil să avem și o obligație legală de a colecta date personale de la dvs.
Dacă doriți, ne puteți contacta pentru a primi informații suplimentare și pentru clarificări referitor la datele cu caracter personal pe care le colectăm și prelucrăm.

IV. Stocarea datelor
Stocăm datele personale pe care le colectăm de la dvs. pentru orice necesitate legitimă la moment (de exemplu, pentru a vă furniza un serviciu pe care l-ați solicitat sau pentru a vă conforma cerințelor legale, fiscale sau contabile în vigoare) sau pentru perioada de prescripție prevăzută în legislația relevantă. Atunci când nu avem necesitate legitimă în curs pentru a prelucra datele dvs. personale, le vom șterge sau depersonaliza sau, dacă acest lucru nu este posibil (de exemplu, deoarece datele dvs. personale au fost stocate în arhivate în conformitate cu legislația aplicabilă), atunci vom păstra în siguranță datele dvs. personale și le vom izola de orice prelucrare ulterioară până la ștergerea posibilă. În orice caz datele cu caracter personal vor fi prelucrate până la retragerea consimțământului.

V. Transferul datelor dvs.
În cazul în care este necesar pentru furnizarea corespunzătoare a serviciilor selectate și rezervate de dvs., transferăm datele dvs. personale către terți deoarece serviciile nu pot fi furnizate fără un astfel de transfer.

Dvs. confirmați și sunteți de acord că, pentru a presta serviciile, Agenția poate transmite datele dvs. personale destinatarilor care se află în afara Republicii Moldova și Europei sau statele care nu asigură un nivel adecvat de protecție a datelor, pentru a obține nivelul corespunzător al serviciilor comandate. Astfel, datele dvs. personale pot fi accesate de persoanele împuternicite de operator și de furnizorii de servicii din țări care nu oferă același nivel de protecție a datelor ca în Spațiul Economic European. Stocarea și prelucrarea datelor dvs. personale pot fi efectuate pe servere și surse deținute/închiriate de către Agenție, operatori sau contractori independenți, care pot fi amplasați în orice țară a lumii (incluzând dar fără a se limita la țările Uniunii Europene sau Spațiul Economic European, SUA, Canada).

Prin urmare, Agenția, dacă este cazul, va lua toate măsurile rezonabile în raport cu destinatarii datelor dvs. personale, care este necesară pentru a asigura un nivel corespunzător de protecție, astfel cum este definit de legea privind protecția datelor cu caracter personal în vigoare, în special prin aplicarea clauzelor contractuale care prevăd că țara în care destinatarul datelor transferate oferă un nivel adecvat de protecție a datelor.

Sunteți conștient și sunteți de acord că, în baza destinației de călătorie alese, datele dvs. personale pot fi transferate în țări (țara de înregistrare/funcționare a operatorilor, aeroporturi etc.), unde nu se poate asigura un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal.

Orice transfer transfrontalier de date se limitează la acele categorii de date și destinatari necesari pentru a respecta Termenii și condițiile, aceste prevederi și pentru a vă furniza serviciile solicitate și contractate.

VI. Drepturile dvs.
Dispozițiile Legii RM 133/2011 îi oferă oricărui utilizator al acestui site următoarele drepturi:

  • de a fi informat (articolul 12);
  • de acces la date cu caracter personal (articolul 13);
  • de intervenție asupra datelor cu caracter personal (articolul14);
  • de opoziție (articolul 16);
  • de a nu fi supus unei decizii individuale (articolul 17);
  • de a se adresa justiției (articolul 18).

Toate aceste drepturi pot fi exercitate prin intermediul unei cereri scrise, datate, semnate și adresate Agenției.

Agenția poate colecta de la dvs. datele cu caracter personal, dar numai cu acordul dvs. și doar dacă ni le furnizați voluntar. Daca nu doriți ca datele dvs. să fie colectate vă rugam sa nu ni le furnizați.

Daca, după ce ne-ați oferit datele dvs., doriți ca acestea sa fie actualizate sau scoase din baza de date, sau doriți de a vă retrage consimțământul, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia, puteți modifica sau elimina consimțământul în orice moment, și vom acționa imediat în consecință, cu excepția cazului în care există un motiv legal sau un interes legitim pentru a nu face acest lucru. În acest sens ne puteți notifica oricând acest lucru la următoarea adresa: maxim.sirbu@explore.md

Dacă considerați că prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal de către Agenție încalcă prevederile legale din domeniul protecției datelor cu caracter personal, la fel, puteți depune o plângere la următoarea adresa: maxim.sirbu@explore.md

VII. Modificări
Agenția, la discreția sa exclusivă și la necesitate, periodic poate introduce modificări în prezenta Politică de confidențialitate. Agenția va publica modificările pe site pentru a fi accesibile publicului larg. Agenția nu este obligată să vă anunțe despre modificările aduse acestor termeni, ci doar să le publice pe acest site. Modificările intră în vigoare la data publicării lor. Dvs. trebuie să verificați de sine stătător actualizările acestui site în mod regulat. Dvs. confirmați și sunteți de acord că acceptarea dvs. explicită a acestor prevederi și/sau utilizarea site-ului după data publicării modificărilor va fi considerată a fi acordul dvs. deplin și necondiționat cu politica modificată. Dacă nu acceptați politica de confidențialitate modificată, trebuie să încetați utilizarea Site-ului.

Site-ul nostru poate conține legături spre alte website-uri, în afara controlului nostru. Dacă accesați aceste linkuri verificați politica de confidențialitate aplicabilă acelor website-uri care poate fi diferită de cea a Agenției.