Bilete de avion de la Aeroportul Helsinki-Vantaa (Helsinki-Vantaan lentoasema)

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din Aeroportul Helsinki-Vantaa pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

  • Finlanda, Helsinki
  • Cod IATA: HEL
  • Fus orar: Europe/Helsinki
  • Longitudine: 24.9633
  • Latitudine: 60.3172

Aeroporturi apropiate de Aeroportul Helsinki-Vantaa

image

Descriere aeroport

Aeroportul Helsinki-Vantaa este cel mai mare aeroport din Finlanda și este unul dintre cele mai aglomerate din Scandinavia, fiind situat la 19 km (11.5 mile) nord de Helsinki. Aeroportul este hub-ul internațional și intern pentru Finnair, operatorul de transport de pavilion finlandez. De asemenea, este hub pentru Blue1, divizia regională finlandeză a Scandinavian Airlines. Transportatorii low-cost Norwegian Air Shuttle și Flybe Nordic își au baza pe aeroportul din Helsinki, de asemenea.

Număr de terminale

Aeroportul este nominal împărțit în două terminale, iar clădirile sunt la doar 300 de metri una față de cealaltă, fiind legate printr-o pasarelă internă.

Accesul din oraș

Autobuzul 615 HSL pleacă din fața ambelor terminale și circulă spre centrul orașului (durata călătoriei: 40 minute; tarif € 3). Autobuzul 620 conectează, de asemenea, aeroportul cu centrul orașului pe timp de noapte. Autobuzul Express Finnair circulă către centrul orașului Helsinki (Gara Centrală) din fața terminalelor (timp de călătorie: 30 minute; tarif: € 6.30). Taxiurile se găsesc în fața ambelor terminale și includ Airport Taxi (tel: 0100 4800) și linia galbenă. Timpul de călătorie spre Helsinki este de aproximativ 30 de minute, în timp ce tariful este de aproximativ € 50.

Știați că

Inițial construit pentru Jocurile Olimpice din 1952 de la Helsinki, aeroportul a servit 15.279.043 de pasageri în 2013, și este al patrulea cel mai mare aeroport în țările nordice.