Bilete de avion de la Aeroportul Copenhaga (Københavns Lufthavn)

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din Aeroportul Copenhaga pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

  • Danemarca, Copenhaga
  • Cod IATA: CPH
  • Fus orar: Europe/Copenhagen
  • Longitudine: 12.6503
  • Latitudine: 55.6203

Aeroporturi apropiate de Aeroportul Copenhaga

image

Descriere aeroport

Aeroportul Copenhaga este cel mai mare aeroport din țările nordice și unul dintre cele mai vechi aeroporturi internaționale din Europa, ce impresionează prin design și facilitățile pe care le oferă pasagerilor săi. Aeroportul este situat pe insula Amager, la doar 8 kilometri, la sud de centrul orașului Copenhaga, și 24 km la vest de centrul orașului Malmö, pe de cealaltă parte a podului Øresund. Aeroportul se află în principal în municipiul Tårnby, cu o mică porțiune în Dragør.

Aeroportul este hub-ul principal pentru Scandinavian Airlines și este, de asemenea, o bază de operare pentru Thomas Cook Airlines, Scandinavia și Norwegian Air Shuttle. Aeroportul din Copenhaga se ocupă de 60 de companii aeriene regulate și deservește mai mult de 62.000 de pasageri pe zi; 23,3 milioane de pasageri au trecut prin acest aeroport în 2012, făcându-l cel mai aglomerat aeroport din țările nordice, cu o capacitate maximă de 83 încărcări/oră și cu loc pentru 108 de avioane.

Companiile aeriene prezente aici sunt: Adria Airways, Aer Lingus, Aeroflot, AirBaltic, Air Berlin, Air Canada, Air France, Air Greenland, Air One, Alitalia, Alsie Express, Atlantic Airways, Austrian Airlines, British Airways, Bruxelles Airlines, Croatia Airlines, Czech Airlines, Danish Air Transport, Delta Airlines, EasyJet, EasyJet Switzerland, Egyptair, Emirates, Estonian Air, Finnair, Iberia Express, Icelandair, Iran Air, Iraqi Airways, JAT Airways, KLM, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Luxair, Middle East Airlines, Montenegro Airlines, NextJet, Niki, Norwegian Air Shuttle, Pakistan International Airlines, Pegasus Airlines, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, Swiss International Airlines, TAP Portugal, Thai Airways International, Transavia.com, Turkish Airlines, Vueling, Widerøe, WOW air. 

Număr de terminale

Aeroportul din Copenhaga are patru terminale. Terminal 1 este folosit pentru toate zborurile interne. Terminalele 2 si 3 sunt destinate zborurilor internaționale (atât Schengen, cât și non-Schengen). Cel mai nou terminal, CPH Go, dedicat transportatorilor low-cost, a fost deschis în octombrie 2010. Până în prezent, EasyJet și Transavia.com sunt singurele companii aeriene care operează de la acest terminal, care este accesat de la terminalul 2. Există un autobuz care face legatura între Terminalul 1 și terminalele internaționale.

Accesul din oraș

Transferul între aeroport și centrul orașului se poate face cu trenul sau metroul, o călătorie durează între 15 și 40 de minute, în funcție de mijlocul de transport ales, iar prețul biletelor este aproximativ 5 EUR, sau cu autobuzele 9, 250S și 500S, precum și cu autobuzul de noapte nr. 96N.

Știați că

Aeroportul din Copenhaga, Kastrup este principalul aeroport internațional care deservește Copenhaga, Danemarca, întreaga Zeelandă, regiunea Øresund, și o mare o parte din sudul Suediei (nu numai Scania). Este cel mai aglomerat aeroport internațional din Scandinavia (24.1 milioane de pasageri pe an, în 2013), dar se ocupă de relativ puțini pasageri pe piața internă (doar sub 2 milioane de pasageri pe an, în 2013).