Zbor.md
Top 5 atracții turistice din Zürich pe care trebuie neapărat să le vizitezi
0

Top 5 atracții turistice din Zürich pe care trebuie neapărat să le vizitezi

1. Lacul Zürich

Lacul Zürich este unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitezi neapărat dacă ajungi în acest oraș elvețian. Pentru a admira priveliștea pe care o oferă lacul, poți ajunge chiar din centrul orașului, traversând faimoasa stradă Bahnhofsstrasse. Localnicii recomandă vizitatorilor să ia o croazieră pentru a se bucură pe deplin de experiența pe care o poate oferi acest loc. Pentru amatorii de înot, apă lacului poate ajunge vara chiar și la o temperatura pe 25 de grade. Pentru vizitatorii gurmanzi, la poalele lacului există mai multe restaurante din care pot savura bucate inedite.

2. Fraumünster

Fraumünster reprezintată un complex arhitectural din gresie, care se află în centrul istoric al orașului Zürich. Acesta este format dintr-o biserica, iar în trecut avea și o mănăstire de măicuțe benedictine. Biserica Sfânta Maria a fost fondată aproape 1300 de ani în urmă și reprezintă o parte din istoria orașului elvețian Zürich. Edificiul reprezintă întruchiparea culturii și istoriei și a artei. Structura bisericii în starea actuală este în principal în stil gotic.

3. Felsenegg

Felsenegg reprezintă una dintre cele mai importante zone de recreere din zona orașului Zürich. Este un loc intens vizitat de turiști, care oferă o multitudine de oportunități pentru a petrece calitativ timpul. Vizitatorii pot alege să meargă în drumeții, să viziteze atracții din zonă sau să savureze din bucatele restaurantelor locale.

4. Grossmünster

Catedrala Grossmünster este o catedrală gotică care prezintă elemente romane, făcând parte atât din istorică catolicilor, cât și a protestanților. Localnicii susțin că edificiul monahal a fost fondat de regele francilor, Charlemagne, în locul în care calul sau a îngenunchiat la pământ.Totodată, se spune că în acest loc au fost găsite osemintele a trei martiri creștini din primele secole ale creștinismului. Se spune că guvernatorul zonei din acele timpuri i-ar fi aruncat pe cei trei creștini într-un cazan cu ulei încins, iar apoi i-a forțat să bea smoală topită. Nerenenunțând la credința lor, cei trei creștini au fost decapitați. Biserica din zonă ar fi fost ridicată în locul decapitării celor trei martiri - Sfinții Felix, Regulă și Exuperantius care au devenit și protectori ai orașului Zurich.

5. Lindt Home of Chocolate


Lindt Home of Chocolate din Zürich reprezinta cel mai mare muzeu de ciocolată din lume. Fântâna de ciocolată din muzeu are 9 metri înălțime și o capacitate de 1500 de litri de ciocolată lichidă. Vizitatorilor le este permis să guste din mai multe asortimente de ciocolată, dar și să vadă de la față locului procesul magic de producere al ciocolatei.Muzeul dispune de un tur interactiv în care vizitatorii pot află despre istoria ciocolatei și despre povestea ajungerii ei în Elveția. Mai mult, în incinta muzeului există un magazin de cadouri de 500 de metri pătrați în care poți cumpără chiar și cadouri personalizate.

Acum nu a mai rămas decât să cumperi un bilet de avion către Zurich pe site-ul Zbor.md și să trăiești propria poveste în unul dintre cele mai frumoase orașe europene! 
Ce mai aștepți?

Biletul poate fi al tău la câteva click-uri distanță.