9 cele mai frumoase destinații pentru călătorii de toamnă
1636

9 cele mai frumoase destinații pentru călătorii de toamnă

Când spui „toamna” te duci cu gândul la ploi, zile de stat în casă și vizionat filme. Nu e cazul, însă, pentru că e cel mai bun sezon pentru călătorii.

Pe lângă faptul că poți fi martorul unui foliaj roșu-ruginiu și a unor peisaje cu adevărat ca din poveste, partea cea mai bună în călătoriile de toamnă sunt străzile libere și temperaturile perfecte pentru a explora un oraș.

Câteva aventuri grozave, excursii culturale și experiențe culinare, de asemenea, vor contribui la crearea unei vacanțe perfecte. Așa că, dacă credeai că călătoriile tale s-au încheiat odată cu vara, ei bine, nu e așa.

Ți-am pregătit câteva propuneri în rândurile de mai jos. Pregătește bagajul și lasă-te inspirat de destinațiile de vacanță ideale pentru toamna lui 2024.

1. Edinburgh, Scoția

Cu toată arhitectura medievală, străzile fermecătoare și frunzișul uimitor, este imposibil să nu te îndrăgostești de Edinburgh, toamna.

2. Bavaria, Germania

Dacă ți-ai dorit vreodată să experimentezi o carte de povești care prinde viață, aceasta e Bavaria. Bonus: există bere, covrigei și prăjitură “pădurea neagră” din abundență.

3. Londra, Anglia

Londra este un oraș distractiv de vizitat în orice perioadă a anului. Dar este, mai ales, deosebit de plăcut toamna, datorită vremii temperate. Mergi la Hyde Park pentru un picnic delicios și apoi hoinărește pe străzile Chelsea și Knightsbridge pentru peisaje fermecătoare de toamnă.

4. Toscana, Italia

Degustare de vin combinată cu cele mai gustoase și rafinate bucate italiene, toate acestea înconjurate de frunziș de toamnă? De un milion de ori - da.

5. Bruges, Belgia

Cunoscută drept Veneția nordului, Bruges este o destinație încântătoare de toamnă, cu canale liniștite și romantice ce străbat șerpuitor prin tot orașul.

6. Peisajul rural bulgăresc

Bulgaria

Podul Diavolului din zona rurală bulgară arată cu adevărat ca ceva dintr-o carte de povești. Este destul de îndepărtat, dar merită călătoria dacă stai în Plovdiv. Amplasat în Munții Rodopi, deasupra râului Arda, podul datează încă din vechiul Imperiu Otoman. Și-a luat numele de la o tradiție întunecată, care până astăzi îi împiedică pe mulți localnici să-l traverseze noaptea (îndrăzneala perfectă de Halloween, dacă ne întrebi pe noi).

7.Paris, Franța

Nu credeam că este posibil ca Orașul Iubirii să devină și mai romantic, mais oui, cu siguranță este atunci când vezi Turnul Eiffel, Notre Dame și Sena încadrate în nuanțe bogate de toamnă.

8. Lacurile Plitvice,


Croația

În timpul verii, Croația este cunoscută pentru plajele cu ape azurii și orașele de coastă cu istorii culturale bogate. Dar îndepărtează-te puțin de malul mării și îndreaptă-te spre inima pădurii lacurilor Plitvice și vei găsi panorame uluitoare și cascade acoperite cu frunze colorate.

9. Amsterdam, Olanda

Amsterdam este o atracție desăvârșită pentru iubitorii de artă, cultură și distracție. În timp ce mereu există excursii culturale nesfârșite de care să te bucuri, toamna este un moment frumos pentru a rătăci în sus și în jos pe străzile de-a lungul canalelor.