Compania aeriană RyanAir (Ireland)

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu RyanAir (Ireland) pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Descriere

Ryanair este o companie aeriană low-cost irlandeză, cu sediul central la Aeroportul Dublin, Irlanda, și alte baze la Londra, Alicante, Bari, Birmingham, Bristol, Cork, Liverpool, Malaga, Madrid, Pisa, Roma și Shannon, este cel mai mare transportator aerian civil din Europa de tip low-cost, și a primit titlul de cea mai punctuală companie aeriană din Europa.

Istoric

Ryanair a fost înființată în anul 1985, la iniţiativa familiei Ryan: Christy Ryan, Liam Lonergan - proprietarul tour-operatorului irlandez "Club Travel", şi a omului de afaceri irlandez Tony Ryan – acţionarul firmei Guinness Peat Aviation, iar primele zboruri au fost efectuate între Waterford și Aeroportul Gatwick din Londra, cu scopul de a sparge duopolul deținut de Aer Lingus și British Airways.

Primul zbor

1985

Bagaje

Fiecare pasager poate aduce un bagaj de mână a cărui limită de dimensiuni este de 55 x 40 x 20 cm, și care trebuie să cântarească sub 10 kg. Fiecare pasager poate depune la cală maxim 2 bagaje, fiecare cu greutate maximă de 15 kg, peste această limită se percep anumite taxe.

Ofertă

Ryanair oferă pasagerilor săi un card special, care le dă posibilitatea de a intra în programul special de loialitate, prin intermediul căruia primesc un număr concret de puncte, care permit aplicarea unor reduceri ulterioare sau chiar şi zboruri gratuite.

Bazele operaționale

Alghero, Alicante, Barcelona, Bari, Billund, Birmingham, Bologna, Bournemouth, Bremen, Brindisi, Bristol, Brussel/Charleroi, Budapest, Cagliari, Chania (din 25 aprilie 2013), Cork Dublin (sediu), East Midlands, Edinburgh, Eindhoven, Faro, Fez (din 24 Aprilie 2013), Girona, Glasgow-Prestwick, Gran, Canaria, Hahn, Karlsruhe/Baden-Baden, Kaunas, Krakow, Lanzarote, Leeds/Bradford, Liverpool, Londra-Luton, Londra-Stansted (cel mai mare hub), Maastricht/Aachen, Madrid, Malaga, Malta, Manchester, Marrakesh (din aprilie 2013), Milanoo/Bergamo, Oslo-Rygge, Paphos, Palma de Mallorca, Pescara, Pisa, Porto, Roma-Ciampino, Seville Shannon

Destinaţii

173

Zboruri din oraşele

Ryanair oferă peste 1500 de rute în 28 de țări, spre aproximativ 168 de destinații. Compania zboară şi în Maroc, în Nordul Africii, iar din 2008, compania operează curse de la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu (Constanța) spre orașele Pisa și Bologna.

Flotă

Ryanair dispune de cea mai nouă, ecologică și silențioasă flotă din Europa, cuprinzând 294 aeronave de tipul Boeing 737-800, fiecare aeronavă având o capacitate de transport de 189 pasageri.

Mărime flotă

305

Persoane cheie

Michael O'Leary (CEO), Michael Cawley (Deputy CEO and COO)

Sedii

Aeroportul Dublin, Irlanda

Venituri

4.325 miliarde euro (2012)

Venituri din exploatare

683.2 milioane euro (2012)

Venituri Nete

374.6 millioane euro (2012)

Total active

9.001 miliarde euro (2012)

Capitalul total

3.308 miliarde euro (2012)

Angajați

8388 (2012)

Website

http://www.ryanair.com