Compania aeriană American Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu American Airlines pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Slogan

The new American is arriving

Descriere

American Airlines este o linie aeriană americană importantă deţinută de AMR Corporation, cu sediul în Fort Worth, Texas. Compania operează pe pe o reţea extinsă atât naţional, cât şi internaţional cu zboruri pe teritoriul nord-american, Caraibe, America de Sud, Europa şi Asia/Pacific. Cel mai mare nod aviatic al companiei este Aeroportul Internaţional Dallas/Fort Worth unde operează şi compania regională American Eagle, deţinută tot de AMR. Compania aeriană operează baze de mentenanţă la Tulsa și Fort Worth Alliance. În ciuda statutului său, American Airlines nu este un operator de transport reprezentant al statului. În februarie 2013, American Airlines și US Airways au anunţat planurile de a fuziona, astfel creând cea mai mare companie aeriană din lume. Noua companie va fi numită American Airlines Group Inc. În 2013, American Airlines a fost evaluată de către Skytrax ca fiind o companie de trei stele.

Istoric

American Airways a fost dezvoltată dintr-un conglomerat de 82 de companii aeriene mai mici, prin achiziţii în 1930 şi reorganizări: inițial, American Airways a fost un brand comun prin mai multe companii independente. În 1934, American Airways a fost achiziționată de E.L. Cord, care a redenumit compania 'American Air Lines'. Cord a angajat omul de afaceri texan Cyrus Rowlett Smith să conducă compania. Smith a lucrat cu Donald Douglas la dezvoltarea avionului DC-3, American Airlines fiind prima companie care a zburat cu el în 1936. În general, liniile aeriene nu puteau face un profit fără transport poştal dar DC-3 a permis American Airlines să fie prima companie capabilă să opereze pe un traseu care putea câștiga un profit numai din transportul de pasageri. La 15 octombrie 1998, American Airlines a devenit prima companie care oferea bilete electronice în cele 44 de țări în care zbura. În 1999, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Canada Airlines și Qantas au fondat alianța aeriană globală Oneworld. La 17 ianuarie 2013, Horton a lansat noul logo American Airlines si o nouă imagine de brand la Dallas-Fort Worth International Airport. Noua schemă de culori a fost introdusă pe Boeing 737-800. Ideea de modernizare a imaginii de brand și a logoului a prins viaţă la scurt timp după ce compania aeriană a plasat cea mai mare comandă de aeronave din istoria aviaţiei.

Primul zbor

1934

Business Lounge

Admirals Club

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Dallas/Fort Worth, Aeroportul Internaţional John F. Kennedy (New York), Aeroportul Internaţional Los Angeles, Aeroportul Internaţional Miami, Aeroportul Internaţional O'Hare (Chicago)

Destinaţii

260

Orașe Focus

LaGuardia Aeroportul (New York)

Zboruri din oraşele

American Airlines zboară către 79 de destinații interne și 79 destinații internaționale din 49 de ţări. Printre destinaţiile companiei se numără şi Antigua şi Barbuda, Argentina, Aruba, Bahamas, Barbados, Belize, Bermuda, Bolivia, Brazilia, Canada, Chile, China, Columbia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Franţa, Germania dar şi multe altele.

Flotă

Din 20 aprilie 2012, flota American Airlines este formată din 608 aeronave. În ianuarie 2013, flota companiei avea o vârstă medie de aproximativ 15 ani. După ce ultima aeronavă Airbus A300 a fost retrasă în 2009, American Airlines operează o flotă formată numai din aparate de zbor model Boeing.

Mărime flotă

605

Compania mamă

AMR Corporation

Persoane cheie

Tom Horton, CEO

Sedii

Fort Worth, Texas, SUA

Venituri

22.17 miliarde USD (2010)

Venituri din exploatare

308 milioane USD (2010)

Venituri Nete

minus 471 milioane USD (2010)

Total active

25.09 miliarde USD (2010)

Capitalul total

minus 3.95 miliarde USD (2010)

Website

www.aa.com