Compania aeriană Alitalia

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu Alitalia pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Descriere

Alitalia este operatorul de transport aerian principal şi totodată compania națională a Italiei care a preluat numele, drepturile de aterizare, mai multe avioane și alte bunuri de la procesul de lichidare a vechii Alitalia - Linee Aeree Italiane și întreaga Air One. Compania are sediul central în Fiumicino, Italia. Nodul său principal este Aeroportul Leonardo da Vinci-Fiumicino, Roma. Alitalia este cea mai mare companie aeriană din Italia și pe locul 19 în lume. Numele de "Alitalia" este un joc de cuvinte între „ali” (care înseamnă „aripi” în limba italiană) și Italia.

Istoric

În 2008, un grup de investitori a format "Compagnia Aerea Italiana" (CAI), consorțiul propus să cumpere Alitalia - Linee Aeree Italiane, care era în prag de faliment, și să fuzioneze aceasta cu Air One, o altă linie aeriană italiană. În ianuarie 2010, Alitalia a sărbătorit prima aniversare de la relansare. A transportat 22 de milioane de pasageri în primul său an de activitate. Alitalia a fost nominalizată ca cea mai punctuală companie aeriană din Europa în 2010 și ca una dintre cele mai punctuale cinci companii aeriene din lume în 2011.

Primul zbor

13 ianuarie 2009

Business Lounge

Club Freccia Alata, Welcome Air One, SkyTeam Elite

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Leonardo da Vinci - Fiumicino (Roma)

Destinaţii

91

Orașe Focus

Catania-Fontanarossa, Linate (Milan), Malpensa (Milan), Torino

Zboruri din oraşele

Alitalia, inclusiv zborurile operate de subsidiara sa „Air One Smart Carrier” servesc 86 de destinații, 27 interne și 59 internaționale, în 40 de țări. Centrul aviatic Alitalia se află la Aeroportul Fiumicino din Roma, iar alte șase aeroporturi italiene sunt folosite drept noduri aviatice. Bazele de operare Air One se află la Aeroportul Malpensa din Milano, Aeroportul din Pisa și Aeroportul Marco Polo din Veneția. Compania efectuează zboruri regulate şi charter către destinaţiile: Coasta de Fildeş, Emiratele Arabe Unite, Ghana, Etiopia, Yemen, Algeria, Iordania, Olanda, Turcia, Madagascar, Eritrea, Grecia, SUA, Iraq, Thailanda, Spania, Elveţia, Franţa, Germania, China, Liban, Serbia, Regatul Unit, Columbia, Belgia, România, Ungaria, Argentina, Egipt, Brazilia, Venezuela, Maroc, India, Danemarca, Senegal, Syria, Tanzania, Arabia Saudită, Tunisia, Camerun dar şi altele.

Flotă

Flota Alitalia este formată din: 22 de aeronave Airbus A319-100, 48 de aeronave Airbus A320-200, 21 de aeronave Airbus A321-100, 12 aeronave Airbus A330-200, 10 aeronave Boeing 777-200ER. Pe lângă acestea se mai numără şi trei comenzi în aşteptare.

Mărime flotă

115 (+ 5 comenzi), companiile subsidiare nu sunt incluse

Subsidiare

Air One, Alitalia CityLiner

Compania mamă

CAI (75%), Air France-KLM (25%)

Persoane cheie

Roberto Colaninno (Chairman and interim CEO)

Sedii

Fiumicino, Italia

Venituri

3.594 miliarde euro (2012)

Venituri din exploatare

minus 119 milioane euro (2012)

Venituri Nete

minus 280 milioane euro (2012)

Website

www.alitalia.com