Prețuri la bilete de avion spre Qatar

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Qatar pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

Înconjurat de apele Golfului Persic, Qatar este un emirat arab situat în sud-vestul Africii, în Peninsula Qatar, pe coasta de nord a Peninsulei Arabe. Acest stat a fost un emirat arab absolut și ereditar condus de familia Al Thani încă de la mijlocul secolului XIX. El s-a aflat sub stăpânire britanică de la începutul secolului XX și până în anul 1971 când și-a declarat independența. De atunci, a devenit una dinte cele mai bogate state din regiune ca urmare a resurselor enorme de petrol și gaze naturale.

Deși este o țară mică, Qatar oferă foarte multe atracții turiștilor care îi trec granițele. Capitala, Doha, este un oraș în curs de dezvoltare cu plaje frumoase și piețe pline de viață. În jurul capitalei puteți face foarte multe activități interesante precum pescuitul, dune bashing, scuba diving, navigație si multe altele. Un alt obiectiv turistic este Zubarah ce conține ruinele unui oraș pustiu și o fortăreață construită în 1938. Alte locații interesante sunt: Khor Al Udeid, o zonă de o mare frumusețe naturală ce conține dune de nisip naturale, uimitoare care își schimbă forma radical peste noapte, iar pentru că nu există drumuri amenajate care să ducă la Khor Al Udeid, întreaga călătorie se face cu 4x4 prin deșert și prin dunele de nisip; Al-Khor - un port celebru de pescari; Muzeul din Al-Khor ce expune descoperiri arheologice rare din Qatar și națiunile vecine precum și cărți care explică evoluția culturii arabe de-a lungul ultimelor secole; Orășelul Culturii, piața arabă Souq Waqif și multe altele.

O țară arabă atât de interesantă, Qatar organizează anual o serie de festivaluri menite să atragă turiști atât din țările vecine, cât și din alte regiuni ale lumii. Printre cele mai cunoscute sunt Annual Doha Cultural Festival, Aljazeera International Documentary Film Festival și festivalul de film Tribeca. În Qatar efectuează curse mai multe companii aeriene, printre care KLM, Qatar Airways și Emirates.