Prețuri la bilete de avion spre Polonia

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Polonia pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

Polonia este un stat din Europa Centrală care are deschidere la Marea Baltică și se învecinează cu mai multe țări europene printre care Germania, Cehia și Ucraina. Primul stat polonez a luat naștere în secolul X, având granițe similare cu cele pe care le are acum. În secolul XI, Polonia a devenit regat, iar în secolul XVI a cimentat o asociație de lungă durată cu Marele Ducat Lituanian, prin unire formând Republica Celor Două Națiuni. Aceasta a fost desființată în 1795, iar Polonia și-a recăpătat independența în 1918 după Primul Război Mondial. Cu toate acestea în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ea a fost ocupată din nou de forțele Germaniei Naziste și Uniunii Sovietice, după 1945 devenind un stat comunist aflat sub controlul Uniunii Sovietice. În anul 1989, la căderea blocului comunist, Polonia și-a câștigat din nou independența. Astăzi, este al șaselea stat după populație din Uniunea Europeană.

Fie că vrei să explorezi orașe vibrante sau păduri pustii și misterioase, Polonia te va surprinde prin peisajele sale impresionante și locurile încărcate de istorie. Printre cele mai importante obiective ce nu trebuie ratate aici sunt Castelul Wawel – în stil gotic, ce datează din secolul XIV; Dunele de nisip Slowinski din Parcul Național Slowinski; Castelul Malbork – fondat în secolul XIII de cavalerii teutoni; Minele de sare din Wieliczka considerate cea mai veche companie din lume; Pădurea Biawieza – ce găzduiește o specie protejată de bizoni, pe cale de dispariție; Vechiul oraș Gdansk; Piața mare din Cracovia ce datează din secolul XIII, fiind cea mai mare piață medievală din Europa. De asemena, în fruntei listei, se află capitala istorică – Cracovia și capitala actuală – Varșovia. Pentru cei care iubesc apa, Laguna Szczecin, Golful Puck și Laguna Vistuleană sunt destinații potrivite.

Polonezii au o sumedenie de festivaluri și evenimente anuale, cele mai importante fiind Carnavalul Juwenalia de la Cracovia, Festivalul Internațional al Supei, Festivalul Lajkonik de la Cracovia, Zilele Jazz-ului în Varșovia, Festivalul Cultural Evreiesc, Festivalul Internațional de Muzică Veche, Festivalul Mozart și Competiția de Crăciun a Pătuțurilor de Copii de la Cracovia. Dacă vreți să ajungeți în Polonia la timp pentru festival, puteți călători cu avionul prin intermediul companiilor Air Berlin, LOT, Lufthansa sau SAS.