Prețuri la bilete de avion spre Norvegia

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Norvegia pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

Una dintre țările nordice cele mai importante, Norvegia este situată în nordul Europei, în Pensinsula Scandinavă, cu deschidere către Oceanul Atlantic (Marea Nordului) și Oceanul Arctic (Marea Barents și Marea Norvegiei). Locuită din cele mai vechi timpuri de vikingi, coloniștii norvegieni au ajuns în multe locuri din Irlanda, Regatul Unit sau Groenlanda. Norvegia și Suedia au fost unite sub dominația Danemarcei, de care s-a desprins în secolul XIX. Norgevia a fost unul dintre fondatorii Asociației Europene de Liber Schimb, dar nu face parte încă din Uniunea Europeană.

Străbătută de Alpii Scandinavici care sunt în mare parte erodați și având o deschidere atât de mare către oceane, Norvegia este destinația de vacanță preferată de un mare număr de turiști. Atracțiile turistice sunt numeroase, începând bineînțeles cu capitala statului, Oslo. Aici puteți vizita Parcul Vigeland care cuprinde peste 200 de sculpturi și Palatul Regal construit în secolul XIX. Puteți merge să vedeți Capul Nordului, să priviți apele limpezi precum cristalul plimbându-vă pe marginea unei stânci din Preikestolen, să vă relaxați la Geirangerfjord. Dacă sunteți pasionat de istorie, Norvegia vă așteaptă la Catedrala Nidaros din Trondheim, cel mai valoros monument gotic din Norvegia, la Biserica Urnes Stave și la Fortăreața Oscarsborg, teritoriu militar până în 2003. Pentru iubitorii sporturilor, Holmenkollbakken este o zonă faimoasă pentru sărituri cu schiurile, iar Parcul Național Femundsmarka oferă condiții excelente pentru canotaj și pescuit, precum și peisaje încântătoare.

Alte obiective turistice aflate și pe lista patrimoniului UNESCO sunt: Biserica Stavkirke din Urnes, Cartierul Bryggen din Bergen, Orașul minier Røros, Picturile rupestre din Alta, Arhipelagul Vega, Fiordurile Geirangerfjord und Næerøyfjord din vestul țării și Arcul geodezic Struve.

Norvegienii organizează anual zeci de festivaluri de muzică, film și teatru, Festivalul Internaţional de la Bergen, Festivalul Ibsen, Teaterhuset Avant-Garden, Festivalul Norvegiei de Nord, Festivalul Internaţional de la Bergen, Festivalul Internaţional de la Vestfold, Festivalul de Muzică de Cameră, Festivalul de iarnă din Bergstaden, Festivalul Internaţional de Jazz de la Molde și Festivalul Internaţional de Muzică Tradiţională din Telemark fiind doar câteva dintre ele. V-ați hotărât să mergeți în Norvegia? KLM, Vueling Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Air Berlin, SWISS, SAS, Lufthansa, Tarom efectuează zboruri cu avionul în această țară.