Prețuri la bilete de avion spre Malta

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Malta pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
image
image
image
thumb thumb thumb thumb thumb thumb

Un arhipelag mic situat în inima Mării Mediterane, Malta este unul dintre cele șase microstate ale Europei și se află în sudul continentului. Cu toate că de-a lungul istoriei a avut perioade în care a fost cel mai mic stat din lume, insulele malteze au fost cucerite și stăpânite de diferite puteri de-a lungul secolelor. Malta și-a câștigat independența față de Marea Britanie abia în 1964, și este membră a Uniunii Europene din 2004. În prezent, Malta este una dintre cele mai mici și mai dens populate state din lume. Malta cuprinde șase insule: Malta, Gozo, Comino, Filfla și două insule gemene St. Paul. Cea de-a patra insulă ca mărime, Filfla, este nelocuită, a fost bază militară britanică pe care aceștia au dinamitat-o la părăsirea ei.

Frumusețile locului atrag anual turiști din toate colțurile lumii, Malta fermecându-și vizitatorii prin plajele ei extrem de frumoase. Golful Lagunei Albastre, situat între Insulele Comino și Cominotto este una dintre principalele atracții turistice, Grădinile Barrakka din Valletta fiind o altă destinație ce va cuceri pe cei ce iubesc natura și nu numai. De fapt, întregul oraș La Valletta, capitala statului, merită vizitat la pas, fiind pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO încă din 1980. Cele mai importante monumente din Malta sunt Ruinele Domus Romana din Rabat și Poarta Orașului Valletta. Mai puteți vizita aici o sumedenie de palate și castele dintre care amintim Palatul Falson din Mdina, Palatul Marilor Maeștri, Palatul Parisio, Palatul Arhiepiscopiei, Palatul Ferreria, Palatul Ordinului de Malta. Windsurfingul, catacombele (St. Agatha), templele, croazierele, călătoriile cu trăsura și muzeele sunt doar câteva dintre atracțiile turistice principale ale Maltei.

În Malta se organizează anual Carnavalul, în care locuitorii sărbătoresc cultura și tradițiile malteze. Malta International Fireworks Festival, Festival Mediterranea și Village Festas se numără printre evenimentele cele mai așteptate de poporul ce locuiește în micul arhipelag.

Malta are un singur aeroport internațional, unde din România efectuează zboruri companiile aeriene Vueling Airlines, Air Malta și Alitalia.