Prețuri la bilete de avion spre Letonia

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Letonia pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Letonia este una dintre țările Europei de Nord care are deschidere la Marea Baltică și se învecinează cu Estonia, Lituania și Rusia. Letonia există ca stat abia din 1918 când, în urma Tratatului de Pace de la Paris se acordă teritorii pe bază etnico-lingvistică. Până atunci, teritoriul acestei țări a fost o provincie a Imperiului Rus. La formarea Uniunii Sovietice, Letonia este din nou înghițită de Rusia față de care își declară definitiv independența în 1990. În prezent, Letonia este printre cele mai puțin populate țări care fac parte din Uniunea Europeană.

În timpul Primului Război Mondial, aproape toată țara a fost devastată, multe dintre monumentele istorice și arhitecturale ale acesteia fiind distruse parțial sau total. În ciuda acestui fapt, pe teritoriul Letoniei se găsesc o sumedenie de obiective naturale, care atrag mii de turiști anual. Cele mai cuoscute sunt Parcul Național Razna, Slitere, Gauja și Parcul Național Kemeri. Pentru iubitorii de animale, în pădurile de pe toată suprafața țării puteți vedea elani, râși, căprioare, porci mistreți, castori, lupi, urși sau vulpi. Ce mai puteți vizita în Letonia: Muzeul Rezervației Naturale Turaida din Sigulda, Peștera Gutmanis din Sigulda, Castelul Medieval Krimulda și Conacul Manor din Sigulda, Monumentul Victoriei din Cesis, Ceasul de Chihlimbar din Liepaja, Ceasul Laima din Riga – capitala țării, Monumentul Libertății din Riga, Lacul Usma din Talsi, Insula Andrejsala din Riga, Castelul Ordinului Livonian din Cesis, Fortăreața din Daugavpils și lista poate continua.

Letonii își serbează cultura, tradițiile și teritoriul prin diferite festivități și evenimente. Cele mai cunoscute sunt Festivalul Gadatirgus unde meșteșugari și artiști își pun în valoare operele și creațiile proprii; Ziua Ierbii în Riga, Festivalul de Operă de la Riga, Festivalul Internațional de Dans sau Festivalul de Vară. În Letonia ajungeți cu avionul în doar câteva ore, apelând la serviciile companiilor aeriene ce ajung aici și printre care se numără Air Berlin, KLM, Alitalia, airBaltic, Wizz Air și Ryanair.