Prețuri la bilete de avion spre Iraq

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Iraq pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Irak este un stat din Orientul Mijlociu, în Asia de Sud-Vest, aflat la confluența dintre râurile Tigru și Eufrat, care, deși rămâne printre cele mai periculoase destinații ale lumii - lucru care împiedică activitatea turistică, dispune de o istorie fascinantă, bogății arheologice și culturi interesante. Irakul de astăzi, cunoscut ca Mesopotamia, a fost centrul uneia dintre cele mai vechi culturi din lume, aici avându-și baza Imperiile Sumeriei și Asiriri, iar ulterior, regiunea a făcut parte din Media, Noua Babilonie, Persia, Macedonia, Imperiul Seleucid, Part și din nou Persia, sub conducerea sasanizilor. În 636, Califatul a cucerit Mesopotamia, capitala fiind stabilită la Bagdad. După Primul Război Mondial, Marea Britanie a preluat regiunea și a întemeiat Regatul Irakului în 1921, acesta devenind independent în 1932. În 1979, conducerea este preluată de către Saddam Hussein, care întemeiază o dictatură crudă, înlăturată de Statele Unite și Marea Britanie în 2003.

Din punct de vedere turistic, țara dispune de atracții, precum: Muzeul din Bagdad, Marele Zigurat din Ur - construit în urmă cu 4.000 de ani, ca o platformă pe care zeii ar fi trebuit să coboare din ceruri, Arcada din Ctesiphon - singura boltă cu o deschidere din lume, Babilon - probabil cea mai faimoasă atracție istorică a Irakului, Ur - unul dintre cele mai impresionante situri istorice din Irak, menționat pentru prima dată in Biblie, ca locul de naștere al lui Abraham, Poarta Khorasan - caravanele treceau pe sub această poartă pe Drumul Aurului care ducea prin Persia, spre Samarkand.

Pe lângă festivalurile și tradițiile islamice, Irak celebrează câteva evenimente culturale și sărbători religioase. Festivitățile de Crăciun sunt îndrăgite de puțina populație creștină, care a rămas în țară după Războiul din Irak, din anul 2003, în timp ce arta și alte forme de exprimare sunt des întâlnite în țară. Putem aminti dintre evenimente Anul Nou Asirian, Festivalul de Film de Scurt Metraj din Irak, Festivalul Internațional Babylon, precum și sărbători istorice. Companiile aeriene ce oferă zboruri spre Irak sunt: Turkish Airlines, Flydubai, Royal Jordanian, Austrian Airlines, Lufthansa.