Prețuri la bilete de avion spre Cipru

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Cipru pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

Стоимость билетов в Cipru зависит от сезона, города вылета, авиакомпании и наличия распродаж. Ниже список самых дешевых авиабилетов в Cipru, найденных нашими посетителями за последние 48 часов:

image
image
image
thumb thumb thumb

Împărțit , de fapt, în două state, Cipru este o țară insulară situată în Marea Mediterană. De-a lungul istoriei sale, insula Cipru a fost ocupată și cucerită de mai multe popoare precum: asirienii, egiptenii, perșii, romanii sau bizantinii. Din secolul al XII-lea până în secolul XV a fost ocupată de cruciați, în 1489 trecând sub stăpânirea Veneției. 80 de ani mai târziu a fost ocupată de Imperiul Otoman, iar în secolul XIX de Imperiul Britanic. În aceste condiții, Ciprul și-a obținut independența abia în 1960 iar din 2004 este membru al Uniunii Europene.

Aflată atât sub influența culturii Turciei, cât și a Greciei, Cipru este o țară unică ce merită vizită. Ea oferă peisaje deosebite cu o panoramă variată, de la munți împăduriți până la plaje cu nisip auriu. Dacă sunteți un iubitor al plajelor, trebuie să știți că cele mai bune plaje sunt cele din Ayia Napa și Protaras, unde apele turcoaz permit și practicarea sporturilor nautice. O atracție unică în Cipru o reprezintă mozaicurile din antichitatea târzie de la Kourion și Paphos, precum și bisericile bizantine, cu culorile lor strălucitoare și picturile sfinte din Munții Troodos. Munții Troodos în sine sunt un obiectiv turistic important. Mozaicurile care s-au păstrat au decorat case private spațioase. În Cipru veți găsi locuri și vestigiile asociate cu mitul nașterii Afroditei, la vest de Lissamol, se afla cea mai frumoasă stâncă din Cipru, cunoscută mai mult sub numele de stânca grecului. Conform legendei, aici a venit Afrodita pe lume, ieșind din mare, iar lângă Polis, sunt Băile Afroditei, foarte populare printre turiști. În capitala statului, la Nicosia, veți descoperi Muzeul Ciprului, Muzeul de Artă Bizantină și Muzeul Etnografic, aflat în palatul arhiepiscopal.

Pe lângă obiectivele turistice asociate Afroditei, ciprioții au și un festival dedicat acesteia, Paphos Aphrodite Festival. Alte evenimente cunoscute în Cipru sunt Festivalul Internațional de Film, Kataklysmos Festival, Festivalul Vinului, Forest Park Rally, Epiphany Celebration, Cyprus Sunshine Cup, Troodos International FIS Races, Ethnic Festival, International Festival of Ancient Greek Drama și seria poate continua. Practic, în fiecare lună în Cipru are loc câte un festival la care puteți ajunge la timp, călătorind cu avionul. Blue Air, Pegasus Airlines, Turkish Airlines, Olympic Air, Wizz Air, Wizz Air Ukraine și Bulgaria Air efectuează curse spre această destinație.