Prețuri la bilete de avion spre Belgia

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Belgia pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Regatul Belgiei este o țară din Europa de Vest, cu deschidere la Marea Nordului și cu o întindere uimitoare de câmpie litorală cu dune de nisip și străbătută spre nord de dealurile și podișurile Ardenilor. Având o populație interesantă, un amestec de celți și germani, Belgia a fost fie vasală a Imperiului Roman, fie sub dominație franceză. Supusă mai târziu dominației franceze și austriece în secolul XIX, invaziei germane în secolul XX, Belgia și-a declarat totuși independența în 1839, fiind spre sfârșitul secolului XX, unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Europene și găzduind majoritatea instituțiilor acesteia.

Dacă ajungeți în Belgia, puteți începe călătoria turistică din Bruxelles, capitala Regatului. Aici puteți vedea Catedrala Sf. Michael și Sf. Gudula, Parcul Mini Europa, Grande Place, una dintre cele mai frumoase piețe din Europa, Palatul Regal, Palatul de Justiţie sau celebra statuie Manneken Pis. Un alt oraș ce abundă în obiective turistice este Bruges, un oraș medieval ce găzduiește un centru istoric, parte a patrimoniului UNESCO, Muzeul Groeninge, Muzeul Gruuthuse, Biserica Sfântul Sânge, Turnul Belfort ce datează din secolul XIII, Delfinariul și bineînțeles faimoasele Muzeul Diamantelor și Muzeul de Ciocolată. Cele două muzee sunt poate cele mai inedite din Belgia, alături de Vasul Mercador, un vas educațional aparținând flotei comerciale belgiene, transformat într-un muzeu maritim. Seria muzeelor continuă cu Autoworld și Muzeul Regal al Africii Centrale, unde se găsește o colecție etnografică de obiecte de artă africană, arme și podoabe.

În viața culturală belgiană, folclorul joacă un rol extrem de important, aici având loc un număr foarte mare de procesiuni, cavalcade, parade și alte festivaluri locale, aproape toate cu fundal sau istoric religios. Dintre cele mai cunoscute amintim Carnavalul de la Binche cu celebrii Gilles care împreună cu „uriasii și balaurii” din procesiunile de la Ath, Bruxelles, Dendermonde, Mechelen și Mons sunt recunoscuți de UNESCO drept capodopere ale tezaurului oral intangibil al omenirii. Alte evenimente importante sunt Carnavalul din Aalst, Festivalul din Liege sau Sfântul Nicolae, o sărbătoare pentru copii.

În Belgia se ajunge ușor, un număr foarte mare de companii aeriene efectuând curse în această zonă: Wizz Air, Wizz Air Ukraine, KLM, Blue Air, Air France, Brussels Airlines, Alitalia sau Ryanair.