Bilete de avion de la Aeroportul Internațional din Hong Kong (香港国际机场)

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din Aeroportul Internațional din Hong Kong pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

  • Hong Kong, Hongkong
  • Cod IATA: HKG
  • Fus orar: Asia/Hong_Kong
  • Longitudine: 113.9147
  • Latitudine: 22.3089

Aeroporturi apropiate de Aeroportul Internațional din Hong Kong

image

Descriere aeroport

Aeroportul Internațional din Hong Kong, care este situat pe insula proprie, a fost deschis în 1998, și a devenit un hub de transport aerian major ale lumii. Aeroportul Internațional din Hong Kong este situat 34 km (21 mile) nord-vest de Hong Kong Island. Aeroportul Internațional din Hong Kong este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Asia. Mai mult de 100 de companii aeriene operează zboruri de pe acest aeroport la peste 180 de orașe de pe tot globul. Operat de autoritatea aeroportuară din Hong Kong 24 de ore pe zi, aeroportul este hub-ul principal al Cathay Pacific, Dragonair, Hong Kong Airlines, Hong Kong Express Airways și Air Hong Kong (transport de marfă). Aeroportul este unul dintre hub-urile alianței Oneworld, și este, de asemenea, unul dintre centrele de marfă din Asia-Pacific pentru UPS Airlines. Este un oraș de focalizare pentru multe companii aeriene, inclusiv China Airlines (Taiwan), China Eastern Airlines. Singapore Airlines, Ethiopian Airlines, Virgin Atlantic și Air India folosesc Hong Kong ca un punct de escală.

Număr de terminale

Aeroportul dispune de două terminale, vehicule electrice putând transporta pasagerii în acestea pentru o taxă.

Accesul din oraș

Autobuzele publice pleacă de la Centrul de Transport la sol și din aproapierea parcurilor auto 1 și 2. Autobuzele sunt operate de Citybus, KMB și New Lantao Bus Company. Există 12 trasee Airbus în diferite părți ale Hong Kong. Servicii de autobuz externe frecvente sunt de asemenea disponibile. Șase rute de transfer conectează aeroportul cu diferite puncte din Hong Kong. Taxiurile sunt disponibile de la Centrul de Transport la Sol. Există cozi separate pentru diverse servicii: taxiurile urban sunt de culoare roșie și servesc aproape toate destinațiile din oraș; taxiurile New Territories sunt de culoare verde, iar taxiurile Lantau sunt albastre. Călătoria spre Insula Hong Kong sau Kowloon durează aproximativ o oră (în funcție de trafic) și costă în jur de 300 dolari HK.

Știați că

În 2013, HKIA a deservit 59.900.000 pasageri, ceea ce-l face al 11-lea cel mai aglomerat aeroport din lume, ca trafic de pasageri. De asemenea, a depășit Aeroportul Internațional Memphis pentru a deveni cel mai aglomerat aeroport din lume în ceea ce privește traficul de marfă. Aeroportul Internațional din Hong Kong este gazda a una dintre cele mai mari clădiri de terminale de pasageri din lume (cea mai mare atunci când a fost deschis în 1998).