plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Alianța Oneworld

image
thumb

Oneworld este cunoscută ca fiind una dintre cele mai mari alianțe de companii aeriene din lume, mai exact a treia alianță aeriană din lume după numărul de călători transportați, după Star Alliance și Skyteam.

Oneworld a fost fondată în 1999 de către companiile aeriene American Airlines, British Airways, Canadian Airlines, Cathay Pacific şi Qantas, obiectivul alianței fiind de a reprezenta prima alegere pentru cei mai fideli călători internaționali în ceea ce privește o alianță aeriană. Companiile membre ale alianței sunt: Air Berlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Jordanian, și S7 Airlines, pe lângă alte 30 de companii aeriene afiliate. SriLankan Airlines, TAM Airlines și US Airways urmează să se alăture ca afiliat sub brandul American Airlines, în 2014.

Sediul central al Alianței se află în New York, iar sloganul acesteia este “O alianță a principalelor companii aeriene ale lumii, lucrând ca una”. Companiile membre dispun colectiv de 3 300 aeronave, ce servesc numeroase aeroporturi din 150 de țări, transportând 475 milioane de pasageri annual, cu 14000 de zboruri pe zi, și generând fonduri de 140 bilioane de dolari americani anual.

Oneworld este o alianță globală de companii aeriene care reunește 13 dintre cele mai mari și cele mai bune companii aeriene din lume, toate angajate spre a furniza servicii de clasă mondială și de valoare, ceea ce i-au adus acesteia numeroase premii prestigioase, cum este titlul de"Cea mai bună alianță din lume 2010", acordat de Skytrax.

Comentarii