Compania aeriană SAS Scandinavian Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu SAS Scandinavian Airlines pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Slogan

Service and simplicity

Descriere

SAS Scandinavian Airlines este cea mai mare companie aeriană din Scandiavia și are ca deviză „relaxați-vă, ajungem la timp!” fiind considerată cea mai punctuală companie din Europa. Sediul central se află în apropiere de Stockholm, Suedia, în Arlanda. Compania efectuează zboruri în 130 de orașe din toată Scandinavia, Europa, America de Nord și Asia prinre care se numară: Copenhagen, Oslo, Stockholm, Helsinki, Gothenburg, Stavanger, Trondheim, Londra, Paris, New York, San Francisco și Tokyo.

Istoric

Un consorțiu de companii aeriene nationale din Danemarca, Norvegia și Suedia format din Det Danske Luftfartselskab's, Svensk Interkontinental Lufttrafik's și Det Norske Luftfartselskap, compania SAS a fost înființată în anul 1946 pentru ca în 1951, aceste companii europene sa fuzioneze astfel apărând compania aeriană SAS. SAS este prima companie din lume care a reușit, în anii ꞌ60, să reducă numărul de ore de zbor spre Japonia, de la 52 la 32 de ore modificând ruta pe la Polul Nord. De asemenea, tot SAS sunt primii care au introdus clasa economica și primii care au folosit o aeronavă pro-ecologică. În 2004 compania aeriana SAS a fost împărțită în 4 companii, iar în 2009 s-au reunit din nou într-o singură companie: SAS Scandinavian System AB. Din cauza apariției low-costuri-lor compania a inceput sa aiba pierderi fiind nevoită să se reorganizeze pentru diminuarea costurilor, una din masurile luate în acest sens fiind vânzarea de pachetede acțiuni către alte companii precum: IMC și Spanair.

Business Lounge

Scandinavian Lounge & Business Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Copenhaga, Aeroportul Oslo, Aeroportul Helsinki

Destinaţii

circa 90

Orașe Focus

Aeroportul Bergen, Flesland, Aeroportul Gothenburg-Landvetter, Aeroportul Stavanger, Sola, Aeroportul Trondheim, Værnes

Zboruri din oraşele

În afara destinațiilor cunoscute spre: New York, Chicago, Washington, Seattle, Bangkok, Beijing, Tokyo, mai amintim și destinațiile ce acoperă bătrânul nostru continent, cum ar fi: Malaga, Alicante, Madrid, Barcelona și Palma în Spania, Paris și Nisa în Franta, Palermo, Roma, Bologna, Venetia și Milano, în Italia, Malta, Split și Zagreb, în Croatia, Geneva și Zurich, în Elvetia, Innsbruck în Austria, München, Nürnberg Stoutgardim, Frankfurt, Hanovra, Hamburg, Berlin, în Germania, Londra, Birmingham, Manchester, Newcastle, Edinburgh, Dublin, Aberdeen, în Regatul Unit, Amsterdam, Bruxelles, Luxemburg, Kiev, Sankt-Petersburg, Cracovia, Varsovia, Istanbul în Turcia.

Flotă

Flota SAS cuprinde: 4 Airbus A319-100, 8 Airbus A321-200, 4 Airbus A330-300, 7 Airbus A340-300, 4 Boeing 737-400, 8 Boeing 737-500, 28 Boeing 737-600, 19 Boeing 737-700, 18 Boeing 737-800, 12 Bombardier CRJ900, 5 Fokker 50, McDonnell Douglas MD-82 și McDonnell Douglas MD-87, cu aceste aeronave realizând peste 1000 de legături zilnic.

Mărime flotă

138

Compania mamă

SAS Group

Persoane cheie

Fritz H. Schur (Chairman), Rickard Gustafson (CEO)

Sedii

Aeroportul Stockholm-Arlanda, Sigtuna, Suedia

Website

www.flysas.com