Compania aeriană Eurowings AG

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu Eurowings AG pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Descriere

Eurowings Luftverkehrs AG, parte a Lufthansa Regional, este o linie aeriană cu sediul în Centrul Administrativ Düsseldorf, Germania. Eurowings operează zboruri regulate interne și europene din partea Lufthansa.

Istoric

Compania aeriană s-a format în 1993 în urma fuziunii a Nürnberger Flugdienst (NFD) și Reise-und Industrieflug (MER), două companii aeriene de navetă din Nürnberg respectiv Dortmund. Operațiunile de zbor au fost lansate la 1 ianuarie 1994, folosind o flota inițială de aeronave ATR 42 și 72 moștenite de la predecesorii Eurowing. Operațiunile de zbor independente au luat capăt atunci când Eurowings a fost achiziționată de Lufthansa. La 31 decembrie 2006, Lufthansa a avut 49% din acţiunile Eurowings cu opțiunea de cumpărare pentru restul de 50.91% aducând compania în Grupul Lufthansa. La acea vreme, Eurowings era proprietarul Germanwings, astfel creând o ramură low-cost în concernul Lufthansa. Planurile de a fuziona cele două companii aeriene cu Tuifly într-o societate comercială comună și independentă, au fost puse în prim-plan în 2008 obiectivul însă aceasta nu s-a materializat. În schimb, Lufthansa anunțase în decembrie 2008 că doreşte să achiziţioneze Germanwings de la Eurowings.

Primul zbor

1 ianuarie 1994

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Düsseldorf

Destinaţii

48

Orașe Focus

Nuremberg, Hamburg

Zboruri din oraşele

Printre destinaţiile companiei se află şi Olanda, Regatul Unit, Irlanda, Elveţia, Franţa, Italia, Norvegia, Polonia, Cehia, Bulagaria, Austria, Polonia, Suedia.

Flotă

Flota companiei are în componenţă 23 de aeronave Bombardier CRJ900 cu o vârstă medie de aproximativ doi ani.

Mărime flotă

23

Compania mamă

Deutsche Lufthansa AG

Persoane cheie

Friedrich Wilhelm Weitholz (Chairman)

Sedii

Düsseldorf, Germania

Website

www.eurowings.com/en