Compania aeriană British Airways

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu British Airways pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Slogan

To Fly. To Serve., Upgrade to British Airways

Descriere

British Airways este linia aeriană naţională reprezentantă a statului britanic, cu sediul în Waterside, lângă principalul său nod de la Aeroportul Heathrow din Londra. Aceasta este cea mai mare companie aeriană din Marea Britanie ca dimensiune a flotei, zboruri internaționale și destinații internaționale, iar a doua cea mai mare după numărul de pasageri transportaţi. British Airways Board a fost înființată în 1971 pentru a controla cele două societăți aviatice naționalizate, BOAC și BEA și două mai mici, companiile aeriene regionale, Cambrian Airways, de la Cardiff, și Nord-Est Airlines, de la Newcastle upon Tyne. La 31 martie 1974, toate cele patru companii au fuzionat pentru a forma British Airways. Piesa centrală a flotei de cursă lungă al companiei aeriene este Boeing 747-400 având 55 de aeronave în flotă, British Airways este cel mai mare operator de acest tip din lume. British Airways este un membru fondator al alianței Oneworld de companii aeriene, împreună cu American Airlines, Cathay Pacific, Qantas şi acum defuncta companie Canadian Airlines. Alianța a crescut, devenind a treia cea mai mare, după SkyTeam şi Star Alliance. British Airways a fost partenerul Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra. La data de 18 mai 2012, a zburat flacăra olimpică de la Aeroportul Internațional din Atena către RNAS Culdrose în timp ce transporta diferiţi demnitari, inclusiv Lord Sebastian Coe, Prinţesa Anne, ministrul Jocurilor Olimpice Hugh Robertson și primarul Londrei, Boris Johnson, împreună cu fotbalistul David Beckham.

Istoric

British Airways și Air France au operat avionul supersonic Aerospatiale-BAC Concorde, primul serviciu de pasageri supersonic din lume care a zburat prima dată în ianuarie 1976 din Londra Heathrow la Bahrain. La 30 iulie 2008, British Airways și Iberia, un partener spaniol Oneworld, au anunţat un plan de fuziune, cele două companii aeriene păstrându-şi brandurile lor originale. La 6 octombrie 2010, alianța dintre British Airways, American Airlines si Iberia a început în mod oficial operațiunile, alianța generând o valoare estimată la 230 milioane de lire sterline anual de reducere a costurilor pentru BA, pe lângă cele £ 330 milioane de la uniunea cu Iberia.

Business Lounge

Concorde Room, Galleries First, Galleries Club, Galleries Arrivals, First Lounge, Terraces Lounge, Executive Club, Lounge International, Lounge UK, Ireland Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul London Heathrow, Aeroportul Gatwick

Destinaţii

169 (fără companiile subsidiare şi partenere)

Zboruri din oraşele

British Airways este una dintre puținele companii aeriene care zboară către toate cele șase continente locuite, împreună cu Delta Air Lines, Emirates, Korean Air, Qantas, Qatar Airways, Singapore Airlines, Africa de Sud Airways și United Airlines. Printre destinaţiile companiei se numără: Danemarca, Coasta de Fildeş, Emiratele Arabe Unite, Nigeria, Ghana, Etiopia, Australia, Yemen, Maroc, Franţa, Siria, Egipt, Spania, Olanda, Turcia dar şi altele.

Flotă

Flota companiei include 256 de aeronave dintre care 109 sunt modele Airbus iar 147 sunt modele Boeing. Pe lângă acestea, compania mai are încă 60 de comenzi în aşteptare.

Mărime flotă

256

Subsidiare

BA CityFlyer, OpenSkies, British Airways Limited, British Airways World Cargo

Compania mamă

International Airlines Group

Persoane cheie

Keith Williams (Chief Executive Officer), Sir Martin Broughton (Chairman)

Sedii

Waterside, Harmondsworth, Regatul Unit

Venituri

11.482 miliarde euro (2011)

Website

www.britishairways.com