Compania aeriană Austrian Airlines

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu Austrian Airlines pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Slogan

We fly for your smile

Descriere

Austrian Airlines este o companie aeriană care se poate lăuda cu o experiență de lungă durată pe piață , aceasta oferă eficiență clienților săi , beneficiind de curse low-cost spre majoritatea orașelor europene cât și curse lungi spre alte continente. Compania oferă bilete atât în clasele econome, cât și buisiness class, pasagerii beneficiind de condiții de deplasare cât mai comode, având la dispoziție și un bucătar chef care le stă la îndemână . Totodată compania oferă clienților săi o rețea întreagă de longe-uri amplasate în marile aeroporturi ale lumii, unde vă puteți simți retrași de aglomerația aeroporturilor. Cu ajutor cărții de îmbarcare clienții Austrian Airlines pot beneficia de reduceri și excursii în marile orașe ale lumii, la moment compania operând cu 130 de zboruri spre orice destinație.

Istoric

Austrian Airlines este o companie cu un curs istoric destul de îndelungat . Aceasta și-a început activitatea în 1957, executând primul zbor peste un an. Compania s-a format drept rezutat al fuzionării companiilor Air Austria și Austria Airways. Compania a fost prima care a achiziționat în anul 1977 primul avion de tip DC-9-80 . În anii 90, Austrian Airlines a devenit membră Qualiflyer Group , extinzându-și activitatea spre cursele pe distanță lungă cu destinații spre Africa de Sud și China . Pe parcursul istoriei, compania aeriană a cunoscut și multe impedimente, fiind privatizată în 2010 de compania aeriană Lufthansa în urma mai multor procese anevoioase, pentru ca în aprilie, 2012 , aceasta să treacă sub jurisdicția Tyrolean Airways.

Bagaje

Pasagerii clasei econom pot să transporte 1 bagaj de până la 23 kg și un bagaj de mână până la 8 kg . Pasagerii business class pot transporta 2 bagaje de maxim 23 kg , iar beneficiarii cardurilor FTL pot transporta prin serviciile clasei business 2bagaje de maxim 32 kg .

Business Lounge

Senator Lounge, Business Class Lounge, HON-Circle Lounge

Ofertă

Austrian Airlines oferă clienților săi cardul „ frequent flyer” care permite accesarea lounge-urilor companiei de pe diferite aeroporturi internaționale , totul pentru ca clienții companiei să se simtă comod și separați de forfota care se produce pe majoritatea aeroporturilor din lume . Totodată compania oferă clienților posibilitatea de a schimba sau anula data rezervării achitând o taxă foarte mică , sau gratuit, în dependență de bilet. O altă ofertă a companiei Austrian Airlines este intrarea gratuită sau la un preț scăzut în cele mai cunoscute galerii , muzee și localuri ale lumii din orașe ca Tokyo , New York , Milano dar și beneficierea de reduceri în magazinele de brand din întreaga lume.

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Viena

Destinaţii

117

Orașe Focus

Innsbruck, Salzburg

Zboruri din oraşele

Austrian Airlines opereză cu aproximativ 130 de zboruri spre toate colțurile lumii . Doar în Europa Centrală și de Est compania operează cu 40 de destinații ca : Moscova St.Petersburg , Vilnius, Kiev , Rostov ,Varșovia , Sibiu ,București , Instambul , Tirana e.t.c Europa de Vest : Barcelona , Londra, Roma ,Florența ,Lyon , Geneva, Frankfurt, Amsterdam , Stuttgard . Totodată Austrian Airlines dispune de curse pe distanțe lungi spre destinațiile Bejing, Tokyo, Delhi ,Bangkok , Toronto ,New York ,Washington

Flotă

Potrivit datelor din luna februarie 2013, vârsta medie a flotei Austrian Airlines este de 13,9 ani . Experiența îndelungată a companiei a permis procurarea aeronavelor de diferite dimensiuni de la aeronavele de tip Fokker până la a cele de tip Airbus . Astfel că la moment compania Austrian Airlines operează cu 77 de aeronave dintr care 24 aeronave de dimensiuni mici Fokker 100 / 70 , 22 aeronave Airbus ,modelele 319,320,321 și modelele Boeing 767,777, 737 , într-un număr de 17 aeronave . Începând cu anul 2011 , toate aeronavele de tip Airbus A320 și Boeing 737 au fost reechipate cu scaune mult mai comode și mai performante ,urmând ca restul modelelor să fie reechipate până în aprilie 2013. Pe distanțe lungi , clienții business class beneficiază de bucate preparate de un bucătar chef care se află la bordul avionului .

Mărime flotă

77 (inclusiv subsidiarele)

Subsidiare

Ukraine International Airlines, Gulet-Touropa-Touristik, AVS-Versicherungen, TUI Austria, Traviaustria, AirPlus Kreditkarteninstitut, Wiener Börse AG, SCA Schedule Coordination Austria, ACS AirContainerService GmbH, Avicon Aviation Consult GmbH, Austrian Lufthansa Cargo GmbH, Austrian Airlines Tele Sales & Service GmbH

Compania mamă

Deutsche Lufthansa AG

Persoane cheie

Jaan Albrecht (CEO), Karsten Benz (CCO)

Sedii

Aeroportul Viena, Schwechat, Austria

Website

www.austrian.com