Compania aeriană Air France

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu Air France pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Slogan

Making the sky the best place on Earth

Descriere

Air France este principalul operator de transport aerian francez cu sediul in Tremblay-en-France situat la nord de Paris. Este o filială a grupului Air France-KLM și membru fondator al alianței globale SkyTeam de companii aeriene. Centrul global al companiei aeriene este la Aeroportul Internațional Charles de Gaulle dar aeroporturile Paris Orly, Lyon-Saint Exupéry, Marseille Provence, Toulouse Blagnac şi Nice Côte d'Azur servesc drept noduri secundare. Sediul central al companiei Air France, anterior în Montparnasse, se află pe Aeroportul Internațional Charles de Gaulle, la nord de Paris.

Istoric

Air France a fost formată la 7 octombrie 1933 dintr-o fuziune a companiilor Air Orient, Air Union, Compagnie Générale Aéropostale, Compagnie Internationale de Navigation Aérienne (CIDNA), şi Société Générale de Transport Aérien (SGTA). În timpul Războiului Rece, din 1950 până în 1990, Air France a fost una dintre cele trei companii aeriene aliate principale care funcţionau în Germania pe aeroporturile Tempelhof şi Tegel situate în Berlinul de Vest. Membrii componenţi ai Air France deja construiseră rețele extinse în Europa către coloniile franceze din Africa de Nord și mai departe de acestea. În timpul celui de-al doilea război mondial, Air France şi-a mutat serviciile la Casablanca în Maroc. Air France şi-a desemnat primii însoțitori de zbor în 1946. Cursele europene au fost inițial operate de o flotă de aeronave Douglas DC-3. Până în 1948 Air France funcţiona cu 130 de aeronave fiind una dintre cele mai mari flote din lume. Air France a intrat în era avionelor cu reacţie în 1953 cu primul avion cu reacție din lume destinat transportului comercial, originalul de Havilland Comet seria 1. La 21 ianuarie 1976 Air France a efectuat transportul său inaugural supersonic pe ruta Paris - Rio via Dakar cu aeronava anglo-franceză BAC-Aérospatiale Concorde F-BVFA. Durata unui zbor de la Paris la New York era de 3 ore și 23 de minute la o viteză de aproximativ de două ori viteza sunetului. Air France a devenit una dintre cele două companii aeriene rămase care mai operau zboruri supersonice în mod regulat până la sfârșitul lunii mai în 2003.

Business Lounge

Première Lounge, Departures Lounge, Arrivals Lounge, Salon Air France, SkyTeam Lounge, Air France Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Paris - Charles de Gaulle, Aeroportul Paris - Orly, Aeroportul Lyon - Saint Exupéry, Aeroportul Marseille Provence, Aeroportul Nice Côte d'Azur, Aeroportul Toulouse-Blagnac

Destinaţii

272

Zboruri din oraşele

De anul acesta Air France zboară către 35 de destinații din Franța și operează la nivel mondial servicii pentru pasageri și marfă către 163 de destinaţii din 92 de ţări inclusiv departamentele și teritoriile de peste mări ale Franței. Aceasta includ serviciile Air France de marfă și acele destinații deservite de francizele Air Corsica, CityJet și HOP!. Pe măsură ce Air France devine un partener strategic cu Delta Air Lines și Alitalia prin Alianța SkyTeam și printr-o întreprindere comună semnificativă, noi rute sunt rapid în curs de dezvoltare. Printre destinaţiile sale se numără: Regatul Unit, Coasta de Fildeş, Nigeria, Algeria, Iordania, Olanda, Madagascar, Belgia, Grecia, SUA, Bahrain, Mali, India, Thailanda şi multe altele.

Flotă

Flota companiei este formată din 180 de aeronave Airbus şi 69 de aeronave Boeing cu încă 11 comenzi în aşteptare.

Mărime flotă

254

Subsidiare

Brit Air, CityJet Régional, Transavia.com France

Compania mamă

Air France-KLM

Persoane cheie

Alexandre de Juniac (Chairman and CEO), Philippe Calavia (CFO)

Sedii

Aeroportul Roissypôle Paris - Charles de Gaulle, Franţa

Website

www.AirFrance.com