Compania aeriană Air Canada

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu Air Canada pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Slogan

GO FAR

Descriere

Air Canada este compania aeriană principală din statul canadian. Fondată în 1936, compania asigură curse programate şi de tip charter pentru pasageri şi marfă către 178 de destinaţii de pe glob. Membră fondatoare a Star Alliance, Air Canada este a zecea linie aeriană din lume ca număr de destinaţii. Sediul central Air Canada se află în Montreal, iar centrul său aviatic se află în Toronto Pearson International Airport din oraşul Mississauga, regiunea Ontario. Linia aeriană mai are şi un serviciu regional ce se numeşte Air Canada Express.

Istoric

Originile liniei aeriene canadiene sunt legate de Trans-Canada Airlines care este o creaţie a guvernului federal canadian din 1936. Trans-Canada Airlines şi-a început activitatea comercială în 1938 cu zboruri trans-continentale, iar în 1965 a fost redenumită Air Canada după o decizie a guvernului canadian. Ca urmare a liberalizării pieţei aeriene canadiene din anii 80, compania a fost privatizată în 1988. În 2001, Air Canada a achiziționat Canada Airlines, cel mai mare rival al său. În 2006, compania a aniversat 70 de ani de existenţă cu un număr de 34 de milioane de clienţi. În prezent, Air Canada este recunoscută de către organizaţia britanică Skytrax ca fiind cea mai bună linie aeriană internaţională din America de Nord, având patru stele anul acesta acordate de aceeaşi organizaţie.

Primul zbor

1 ianuarie 1965

Business Lounge

Maple Leaf Lounge

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Calgary, Aeroportul Internaţional Montréal-Pierre Elliott Trudeau, Aeroportul Internaţional Toronto Pearson, Aeroportul Internaţional Vancouver

Destinaţii

178 (cu excepţia subsidiarelor)

Orașe Focus

Aeroportul Internaţional Edmonton, Aeroportul Internaţional Halifax Stanfield, Aeroportul Heathrow Londra, Aeroportul Internaţional Ottawa Macdonald-Cartier, Aeroportul Internaţional Winnipeg James Armstrong Richardson

Zboruri din oraşele

Air Canada zboară către 15 destinații interne și 81 de destinații internaționale din 33 de țări aflate în Asia, America, Europa şi Oceania, inclusiv teritoriile britanice de peste mări, Regatul Țărilor de Jos, departamentele și teritoriile de peste mări ale Franței și teritorii ale Statelor Unite. Împreună cu partenerii săi regionali, operatorul de transport are curse către 171 de destinații din 39 de țări din întreaga lume. Air Canada a efectuat o serie de zboruri cu drept de circulaţie a pasagerilor şi mărfurilor între două destinații non-canadiene dintre care doar unul încă mai funcționează și anume Santiago- Buenos Aires. Dintre zborurile efectuate în prezent se numără destinaţii către: Canada, Mexic, Olanda, SUA, Grecia, Spania, Insulele Sfântul Cristofor și Nevis, China, Regatul Unit, Germania, Columbia, Insulele Barbados, Belgia, Argentina, Venezuela, Cuba, Danemarca, Insula Curaçao, India, Irlanda, Insula Martinica, Elveţia, Bahamas, Insulele Cayman, Insulele Bermude, Hong Kong, Turcia, Jamaica, Republica Dominicană, Costa Rica, Peru, Portugalia, Franţa, Australia, Rusia, Japonia şi altele.

Flotă

În prezent, flota companiei este formată din 204 aeronave. Toate aeronavele sunt acum echipate cu un interior nou, cu excepția a trei Boeing 767-300ER care servesc rute sezoniere selecte la clasa economy de la Calgary, Vancouver, Edmonton către Honolulu, Maui, Cancun, Varadero și Montego Bay pe timp de iarnă iar de la Montreal și Toronto către Atena, Barcelona și Dublin pe timp de vară. Două aeronave A319-100 all-Economy Class sunt folosite pe rute din sezonul iernii. Noul interior este o modernizare a cabinei și ecrane video individuale instalate la clasele Executive First și Economy. Cea mai mare parte a aeronavelor mari de tip B767, B777, A330 efectuează zboruri de la Toronto, Montreal, Vancouver și Calgary.

Mărime flotă

330, în luna ianuarie 2012

Subsidiare

Air Canada Cargo, Air Canada Express, Air Canada Jetz, Air Canada Rouge, (își începe activitatea pe 1 iulie 2013)

Persoane cheie

David I. Richardson (Chairman), Calin Rovinescu (President & CEO)

Sedii

Montreal, Quebec, Canada

Venituri

11.61 miliarde dolari canadieni (2012)

Venituri din exploatare

179 milioane dolari canadieni (2012)

Venituri Nete

255 milioane dolari canadieni (2012)

Total active

9.633 miliarde dolari canadieni (2012)

Capitalul total

4.085 miliarde dolari canadieni (2012)

Angajați

24,000 (2012)

Website

www.aircanada.com