Compania aeriană Aegean Air

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km cu Aegean Air pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image

Slogan

I want to fly now

Descriere

Aegean Airlines e cea mai mare companie aeriană din Grecia după numărul total de pasageri, după numărul destinaţiilor şi mărimea flotei. Din anul 2010, compania este de asemenea membru al Star Alliance. Ea operează zboruri regulate, dar şi curse charter din Atena şi Thessaloniki către alte destinaţii importante din Grecia, precum şi către unele destinaţii din Europa. Hubul de bază este Aeroportul Internaţional Atena, iar cele secundare – Aeroporturile Internaţionale din Thessaloniki, Heraklion şi Larnaca. Sediul companiei se află în Kifisia, o suburbie a capitalei Greciei – Atena. În anul 2009 a transportat peste 6.600.000 pasageri, depăşind pentru prima oară compania rivală Olympic Airlines, care a transportat doar 5.265.729 pasageri. În anul 2010, Aegean Airlines a transportat 6.100.000 pasageri, dintre care mai mult de jumătate erau cetăţeni străini.

Istoric

Compania aeriană Aegean Airlines a luat naştere în anul 1987 (Aegean Aviation), ca o companie ce oferea servicii aviatice VIP-urilor şi companiilor locale din Grecia, specializată pe servicii de ambulanţă aeriană. La sfârşitul anului 1992, a devenit prima linie aeriană privată din Grecia ce primeşte licenţă de operare. În 1994 a lansat şi ofertele de călătorii VIP în toată lumea, iar numele actual (Aegean Airlines) a fost adoptat în luna mai a anului 1999, atunci când s-au lansat şi cursele regulate de pasageri. În anul 2005, a fost semnat acordul de asociere cu compania germană Lufthansa, participând de asemenea şi în programul Miles & More. În anii următori au fost semnate şi alte acorduri de asociere cu lideri europeni în industria aviaţiei, iar pe 20 iunie 2010, compania aeriană a aderat oficial la Star Alliance.

Primul zbor

martie 1999

Baza operațională principală

Aeroportul Internaţional Atena, Aeroportul Internaţional Heraklion, Aeroportul Internaţional Larnaca, Aeroportul Internaţional Thessaloniki

Baza operațională secundară

Aeroportul Internaţional Corfu, Aeroportul Internaţional Kalamata, Aeroportul Internaţional Rodos

Destinaţii

46

Zboruri din oraşele

Aegean Airlines operează atât zboruri regulate, cât şi curse charter în Europa şi Asia, în prezent către aproximativ 45 destinaţii, printre care: Tirana, Viena, Brussels, Sofia, Larnaca, Pathos, Cairo, Paris, Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Munich, Stuttgart, Alexandroupoli, Athena, Cania, Chios, Corfu, Heraklion, Ioannina, Kavala, Kefalonia, Kos, Lemnos, Mykonos, Mytilene, Rhodos, Samos, Santorini, Thessaloniki, Tel Aviv, Milano, Roma, Veneția, București, Belgrad, Barcelona, Madrid, Istanbul şi Londra.

Flotă

În luna martie 2013, vârsta medie a flotei Aegean Airlines a constituit 5 ani, cu următoarea componenţă: trei aeronave Airbus A319-100, cu capacitatea de 138 persoane fiecare, 22 avioane de tip Airbus A320-200 ce poate transporta până la 168 pasageri fiecare şi patru avioane de tip Airbus A321-200 cu capacitatea de 195 la bord. În total, Aegean Airlines operează cu 29 avioane, care sunt treptat (până în 2015) recondiţionate cu sisteme FANS-B+, o cerinţă impusă de către Spaţiul Aerian European.

Mărime flotă

28

Persoane cheie

Theodoros Vassilakis (Chairman & CEO)

Sedii

Kifisia, Attica, Grecia

Website

www.aegeanair.com