plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Poţi să zbori cu avionul fiind însărcinată?

zbor fiind însărcinată
zbor fiind însărcinată
zbor fiind însărcinată
zbor fiind însărcinată zbor fiind însărcinată zbor fiind însărcinată

Cu siguranţă, la întrebarea dacă pot femeile însărcinate să călătorească cu avionul un răspuns afirmativ nu se reuşeşte întotdeauna. Aici absolut totul este strict individual, și depinde de modul cum decurge sarcina, termenii sarcinii, starea generală de sănătate a femeii.

Potrivit unor medici nu se recomandă utilizarea transportului aerian în cazul în care, termenul sarcinii nu a depășit 12 săptămâni. În primul rând, există o probabilitate mare de avort spontan, iar în al doilea rând (pentru cele care suferă de toxicoză) – acestea nu vor fi cele mai plăcute ore din viaţa lor.

Dacă termenul sarcinei este mai mare de 28 săptămâni – de asemenea, este de dorit să vă abţineţi de la zbor. Această perioadă se caracterizează prin pregătirea organismului la naştere, și, prin urmare, există riscul ca exerciţiile de pregătire pentru naştere să se transforme în dureri de naştere reale. Ar trebui să fie luate în considerare şi apariţia în această perioadă a edemărilor, varicozelor, iar dacă e să ţinem cont de suprasolicitarea din timpul decolării și aterizării – totuşi, ar trebui să ţineţi cont de sfaturile medicilor.

În cazul în care termenul sarcinei a trecut de primul trimestru, iar până la naştere mai este foarte mult timp şi femeia se simte minunat, medicul, cel mai probabil îi va ura călătorie plăcută.

De asemenea, referitor la întrebarea dacă este permis femeilor însărcinate să călătorească cu avionul, medicii atenţionează asupra câtorva aspecte, cum ar fi căderile de presiune (pot provoca ruperea membranei fetale), conţinutul insuficient de oxigen și aerul relativ uscat în salonul avionului. De asemenea, la toate acestea trebuie adăugate stresul și frica, provocate de zbor și scaunele nu foarte confortabile pentru viitoarea mămică. De remarcat ar fi şi faptul, deși ipotetic, dar totuși prezintă un risc, asociat cu radiaţia solară. Toţi acești factori au loc, dar nu joacă un rol imperativ pentru cei, care au nevoie să călătorească cu avionul.
Desigur, nu ar fi de dorit să zboare femeile însărcinate în cazul, când sarcina decurge anormal (patologie placentară, anemie, hipertensiune arterială, precum și alte simptome).

Regulile companiilor aeriene

Fiecare companie aeriană abordează transportul femeii însărcinate în mod individual. De exemplu, există companii care permit zborul fără prezentarea unei adeverinţe corespunzătoare, până la 36 de săptămâni. În cazul în care termenul de sarcină este mai mare, este necesar un document certificat de medicul-ginecolog care permite zborul (reţineţi că este necesar să vizitaţi medicul specialist, nu mai târziu de o săptămână înainte de decolare).

Însă, cum n-ar fi, referitor la toate restricţiile sau particularităţile privind transportul femeilor însărcinate, urmează să le aflaţi din timp în acea companie, de serviciile căreia aveţi de gând să beneficiaţi.

Dacă totuşi trebuie să zburaţi…

Ei şi ce, dacă sunt însărcinată? Totuşi, am nevoie să zbor! – va spune cineva.

Pentru ca zborul să fie cât mai confortabil – alegeţi locurile în partea din faţă a salonului (ultimele rânduri nu sunt de dorit din cauza lipsei de aer proaspăt). Clasa business vă va oferi fotolii largi, iar în clasa econom puteţi rezerva un loc în rândul din faţă, sau cele ce se află lângă culoar.

Îmbrăcămintea trebuie să fie corespunzătoare – haine largi, confortabile, care să nu restricţioneze mişcările, vor fi binevenite. De asemenea, vă puteţi lua cu dvs. o pernuţă pentru a o putea pune sub cap. Pentru spate puteţi cere stewardesei o plapumă. N-ar strica şi ciorapii de compresie (pentru a evita edemările).

De asemenea, reţineţi că centura de siguranţă cel mai bine e să fie încheiată sub burtică. Pentru a nu „osteni” picioarele şi a nu „apăsa” partea de jos a corpului, este necesar la fiecare 30 de minute să vă plimbaţi prin salon – în acest caz, timpul de zbor va trece mai repede.

Femeilor gravide, care suferă de aerofobie, li se permite să ia cu sine în avion calmante.

Să aveţi un zbor cât mai plăcut!

Comentarii