plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Luxemburg poate deveni prima țără cu transport public gratuit!

Luxemburg public transport

Luxemburg se confruntă la moment cu o provocare mare legată de gestionarea traficului rutier. Cetățenii și vizitatorii din Luxemburg ar putea avea în curând opțiunea de a călători prin stat fără să plătească călătoriile cu transportul public.

Fiind prima țară din lume, ducatul mic din Europa intenționează să ofere gratuit întregul transport public. Guvernul a promis să anuleze tarifele pentru autobuze, tramvaie și trenuri în vara următoare. Autorităţile urmăresc prin aceste acțiuni să combată aglomeraţia din trafic. Transportul este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă în prezent țara. Luxemburg găzduiește 600 000 de locuitori, dintre care 110 000 trăiesc în capitală. Peste 400.000 de persoane se deplasează în oraș în fiecare zi. În 2016, șoferii au petrecut în medie 33 de ore în blocaje cu motorul pornit.

Guvernul nou reales a promis să-și continue politica de a face ca protejarea mediului să devină o prioritate. Cu toate acestea, planurile pentru oferirea gratuită a călătoriilor în transportul public, au fost puse în aplicare, parțial, mai devreme. În timpul verii, cabinetul a introdus transport gratuit pentru fiecare copil și tânăr cu vârsta sub 20 de ani. Elevii de școală secundară au opțiunea de a utiliza transferurile gratuite între casele și instituțiile lor. Pasagerii mai în vârstă plătesc, în prezent, 2,30 $ (2 €) pentru o perioadă de până la două ore de călătorie, în timpul căreia pot călători prin aproape întreaga țară. Proiectul de a face transportul public complet gratuit urmează să fie aprobat. Guvernul trebuie să ia o decizie cu privire la compartimentele de clasa I și a doua în trenuri. În timp ce Luxemburg va fi prima țară care lansează o astfel de practică pe întreg teritoriul țării sale, capitala sa nu este a fi primul oraș care o va face. În 2017, capitala Estoniei, Tallinn, a făcut ca transportul public să fie gratuit pentru cetățenii săi. Oamenii trebuie doar să se înregistreze ca rezidenți și să plătească 2,30 USD (2 €) pentru o carte verde.

Cum călătorești ieftin spre Luxemburg? Caută Bilete de Avion avantajoase spre Luxemburg aici - http://bit.ly/2Qgl7kC

Comentarii