plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Bagajele de mână ce pot fi luate în avion, mai mici cu 39 procente

bagaj de mana

Emirates, Lufthansa și Qatar sunt primele companii aeriene ce au manifestat interes sporit pentru noile modificări în privința transportării bagajelor de mână. Bagajele de mână ce vor putea fi luate în avion vor fi cu 39% mai mici.

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) formată din aproximativ 260 de companii aeriene din întreaga lume și care reprezintă 83% din traficul aerian mondial, a recomandat reducerea dimensiunilor bagajelor de mână pe care călătorii le pot lua cu ei la bordul avioanelor.

Potrivit noilor standarde propuse, bagajele de mână ce vor fi permise la bordul avioanelor vor avea dimensiuni de 55 cm x 35 cm x 20 cm, adică cu 39% mai mici decât precedentul standard al IATA, care era de 56 cm x 45 cm x 25 cm.

IATA explică de ce e necesară această modificare – obiectivul acestei inițiative este ca fiecare pasager al unui avion cu cel puțin 120 de locuri să aibă posibilitatea de a-și depozita bagajele de mână în spațiile de deasupra capului.

”Nicio companie aeriană încă nu a spus că aceasta este o idee proastă” a precizat vicepresedintele IATA, Thomas Windmulle.

Deja 40 de companii aeriene și-au exprimat interesul față de implementarea noilor standarde, iar nouă transportatori, printre care se numără Emirates, Lufthansa si Qatar, au salutat propunerile IATA.

Noile propuneri ale IATA nu sunt obligatorii, vin doar ca recomandări, iar companiile aeriene decid de sine stătător să le ignore sau să le aplice în practică.

Zbor.md vă informează despre noile propuneri IATA, care pe viitor vor putea fi implementate de către companiile aeriene.

Comentarii