plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Alerte de călătorii Covid-19. Află regulile de intrare pe teritoriul statelor străine.

Alerte de călătorii

În legătură cu relaxarea restricțiilor de călătorie și planificarea concediilor, deplasărilor de afaceri, Zbor.md vă recomandă organizarea din timp cu informarea în prealabil, corect și corespunzător a tuturor plecărilor peste hotare. Toate informațiile actualizate cu privire la regimul călătoriilor pentru diverse țări sunt publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Pentru că ne dorim să călătoriți în siguranță, să evitați situațiile neplăcute, dar și să aveți control asupra costurilor, vă răspundem 24/7 la toate întrebările legate de călătoriile cu avion, dar și vă punem la dispoziție acces la informațiile cu privire la regulile de intrare pe teriotoriul statelor străine. Lista actualizată poate fi vizualizată mereu aici - https://mfa.gov.md/ro/content/calatoreste-sigurant...

ATENȚIE: Călătorii singuri poartă răspundere pentru informarea corespunzătoare cu privire la regulile de intrare în țara de destinație. Zbor.md vă direcționează către informația publicată de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrare Europeană al Republicii Moldova și nu poartă răspundere pentru aceasta. Îmbarcarea în avion se echivalează cu accesul pe teritoriul țării unde călătoriți, pentru asta pasagerul, la îmbarcare în aeronavă, trebuie să dețină toate actele necesare conform restricțiilor stabilite de statul de destinație. Nereușita în prezentarea oricărui act impus, va duce la refuzul de îmbarcare și pierderea banilor pentru bilete.

Călătoriile folosind certificatul național de vaccinare (actualizat 13 septembrie 2021):

  • Recunoașterea reciprocă: Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia sunt țările cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.
  • Recunoașterea unilaterală: Au anunțat despre recunoașterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății și a Uniunii Europene, următoarele țări: Bulgaria, Regatul Spaniei, România, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Armenia, Franța, Regatul Țărilor de Jos (Olanda), Cehia. Aceste prevederi pot fi modificate în funcție de starea epidemiologică din Republica Moldova.
  • Se examinează: Demersuri similare prin canale diplomatice au fost înaintate ministerelor afacerilor externe din Cehia, Polonia, Marea Britanie, Franța, Rusia, Irlanda, Letonia, Italia, Kârgâzstan, Tadjikistan, Israel, Serbia, Luxemburg, Armenia, Uzbekistan.

Regulile de intrare: Toate statele: Informații actualizate privid accesul cetățenilor Republicii Moldova peste hotare.

ATENȚIE! Toate informațiile se pot modifica oricând, de asta vă îndemnăm să consultați Alertele de Călătorii prezentate pe mfa.gov.md, cât mai aproape de data zborului.

Pentru comoditatea utilizatorilor, documentul PDF de mai sus poate fi căutat după cuvintele cheie folosind comanda rapidă de la claviatură Ctrl + F.

Astfel, dacă aveți nevoie să găsiți prompt alerta de călătorie pentru un stat anume fără a glisa întreg documentul, tastați concomitent Ctrl + F, după care cuvântul (denumirea statului) pe care îl căutați.

Datele din tabel pot fi modificate, dacă autoritățile statelor străine vizate vor adopta alte decizii. Aceste informații sunt publicate în regim operativ de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare (lista poate fi accesată pe pagina web a ministerului: https://bit.ly/39rMG0L ). Informațiile curente se bazează pe cele mai recente date disponibile și sunt colectate din surse naționale autorizate și publice și sunt publicate la secțiunea „Alerte de călătorie COVID-19”.

Cu Zbor.md – E Simplu și Rapid!

Comentarii