Prețuri la bilete de avion spre Turkmenistan

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Turkmenistan pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

Situată în centrul Asiei, Turkmenistan se învecinează cu Iran, Afganistan, Uzbekistan, Kazahstan și Marea Caspică, are o climă subtropicală deșertică, se află printre cei mai mari producători de bumbac din lume, și dispune de importante rezerve de petrol și gaze naturale. Țara și-a dobândit independența față de Uniunea Sovietică în anul 1991, sub conducerea președintelui Saparmurat Niiazov, un dictator ce a dominat scena politică locală timp de mai bine de 20 de ani.

Turkmenistan este o țară contrastantă, care îmbină trecutul cu prezentul, cu deșerturi și oaze, precum și istorii și traditii culturale unice, dar și orașe moderne, care și-au păstrat atmosfera orientală, mai ales în arhitectură, decorațiile clădirilor, numeroase moschee și monumente antice. Atracțiile turistice principale sunt: capitala Ashgabat – sau "Orașul Iubirii", situat în partea de sud a deșertului Kara-Kum, cuprinde Arcul Neutralității, palatul de marmură albă Turkmenbashi, bazarul Tolkuchka sin Ashgabat, parcuri verzi, capodopere arhitecturale, fântâni arteziene, muzee și monumente; Ferma Națională de Armăsari Turkmenbashi, Muntele Chuli - bază de plecări în drumeții și cățărări, Lacul Bakharden - alimentat de izvoare subterane de apă minerală, Mary – cândva al doilea oraș islamic, numit "Regina orașelor", cu mai mult de 4.000 de ani de istorie, acesta este cel mai vechi și mai bine conservat oraș de pe drumul mătăsii, Dashgouz - cu ruinele cetății antice Konye-Urgench, cu relicve datând din secolul al XIV-lea.

Multe dintre orașele de astăzi erau cândva centre de comerț pe vechiul drum al Mătăsii, cultura mixtă a țării reflectându-se în festivalurile celebrate în prezent, precum Eid al-Fitr, Festivalul Muslim, Ziua Independenței, Festivalul “Ziua Pepenelui”. Companiile aeriene Turkish Airlines, Flydubai și Lufthansa efectuează curse de linie spre Turkmenistan.