Prețuri la bilete de avion spre Tunisia

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Tunisia pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

Tunisia este o țară situată în nordul continentului african, fiind cea mai mică țară situată aproape de Munții Atlas și are deschidere către Marea Mediterană. Istoria acestor ținuturi este marcată de numeroase cuceriri străine, începând de la Imperiul Roman din care face parte până în secolul VI și continuând cu Imperiul Bizantin, datorită căruia devine parte a lumii islamice. În secolul XVI devine parte a Imperiului Otoman, iar în secolul XIX intră sub protectorat francez. După cel de-al Doilea Război Mondial, în 1954, Tunisia își câștigă independența.

Principala sursă a industriei turismului este bogăția arheologică și istorică a țării, aici conservându-se importante ruine ale fostelor orașe romane, mozaicuri, rămășițe ale fostelor construcții medievale din timpul otomanilor, dar și vestigii ce păstrează influențe ale foștilor coloniști francezi. Tunisia este însă faimoasă pentru plajele sale de pe malul Mării Mediterane, unde se găsesc stațiuni turistice celebre, precum Sousse, Monastir, Hammamet, Djerba sau Tabarka, recunoscute pentru frumusețea dar și confortul pe care îl oferă vizitatorilor. Tot în Tunisia, se găsește și Chott El Djerid, cel mai mare lac sărat din deșertul Sahara, care atrage turiștii ce calcă granițele țării. Cel mai mare oraș este Tunis, cel care a dat și numele statului și care în timpul dominației otomane a ajuns unul dintre cele mai frumoase orașe orientale din lumea africană. Tunis găzduiește bulevardul Habib Bourguiba unde se găsesc clădiri în stil arhitectural francez și cea mai mare și mai impunătoare moschee – Zitouna. Una dintre cele mai interesante destinații turistice este insula Djerba, cea mai mare insulă din Golful Gabes renumită pentru peisajele unice și temperaturile deosebit de plăcute. Tot în Djerba se găsește și Sinagoga La Griba, un simbol al religiei evreilor.

Pentru turiștii străini, dar și pentru populația locală, în Tunisia se organizează zeci de festivaluri și evenimente anuale. Printre acestea se numără Festival of Mediterranean Guitar, Festival of Tunisian Music, Tozeur tradicional Festival of musical theatre, Sbeitla's Spring International Festival, Medina Festival, International Festival of Sahara și Falconry Festival mare parte dintre ele având loc la Tunis. Fiind o destinație turistică atât de căutată, spre Tunisia efectuează curse aeriene mai multe companii. Printre acestea se numără și Alitalia, KLM, Tunis Air, JAT Airways, Air France, British Airways.