Prețuri la bilete de avion spre Sum Uzbekistan

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Sum Uzbekistan pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

Uzbekistan este cea mai mare țară din Asia Centrală din punct de vedere al populației, situată pe malurile Mării Aral. Parte a Imperiului Persan, apoi cucerită de Alexandru cel Mare, țara a devenit Republica Socialistă Sovietică Uzbekistan în 1925, sub conducereancăreia s-a concentrat pe cultivarea bumbacului. Uzbekistan a devenit independentă pe deplin în 1991, începând să-și mărească potentialul turistic, mândrindu-se cu adevarate comori naturale, istorice, arheologice și arhitecturale.

Activitatea turistică variază de la explorările în aer liber a frumoasei regiuni montane, până la descoperirea istoriei sale bogate, Uzbekistan făcând parte în trecut dintre țările aflate pe Drumul Mătăsii. Principalele atracții ale țării sunt: Capitala Tashkent – inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, are 2.750 de ani vechime Și cele mai spectaculoase peisaje urbane din regiune, Piața Registan, cetățile antice Khiva din Urgench, străduțele șerpuitoare ale centrului istoric din orașele Bukhara și Samarkand, numite "Roma Orientului", Valea Ferghana – unde înca se mai produce mătase, Bukhara - un fost centru de educație renumit în lumea islamică, aici se găsesc peste 350 de moschee și 100 colegii religioase, Galeria de Artă din Nukus, Rezervația Chatkalsky – unde puteți vedea tigri de zăpadă, urși gri Tian-Shan și vulturi Berkut. Turiștii pot face cățărări pe munți de 7.000 m altitudine, Uzbekistan având unii dintre cei mai înalți munți din lume - Vârful Pobeda (7.439 m), cele mai adânci peșteri din Asia - Boi-Bulok (1.415 m).

Există câteva festivaluri și evenimente anuale ce merită menționate, printre care se află Festivalul de Iarnă Boysum, considerat de UNESCO o capodoperă a Patrimoniului Oral și Intangibil al Umanitații. Printre companiile aeriene care oferă curse spre Uzbekistan se numără: Turkish Airlines, Aeroflot, Czech Airlines.