Prețuri la bilete de avion spre Sri Lanka

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Sri Lanka pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

Situată în sudul Asiei, Sri Lanka este o țară insulară scăldată de apele Oceanului Indian. Istoria insulei este puternic legată de cea a poporului indian, grație poziției sale geografice insula Ceylon jucând încă din antichitate, un rol cheie în comerțul Indiei și Chinei cu Europa. Între secolele XVI – XX, Sri Lanka este sub dominația mai multor țări europene precum Portugalia, Olanda și Marea Britanie. Marea Britanie introduce în secolul al XIX-lea plantații de arbori de cafea, ceai și cauciuc, dar la jumătatea secolului XX, în 1948, țara își câștigă independența față de Regatul Unit. Istoria recentă a acestui stat stă sub semnul războiului civil încheiat în 2009 și a dezastrelor cauzate de valurile tsunami.

Turismul statului Sri Lanka este atât cultural-istoric, cât și natural. Capitala țării, Colombo, este prima destinație turistică a țării având obiective religioase și laice (temple, moschei, catedrale), urmată de vechile capitale: Anuradhapura - cu templele budiste Ruwanweli și Thuparamaya - cel mai vechi din Sri Lanka; Polonnaruwa - al doilea oraș ca vechime al țării unde se află templul Lankatilaka și Sigiriya - reședință regală în secolul al V-lea, considerată a opta minune a lumii antice, toate trei incluse în anul 1982 în Patrimoniul cultural UNESCO. Dacă ajungeți în Sri Lanka nu trebuie să ratați: vârful Sri Pada, cu urme uriașe de pași, atribuite lui Adam (de musulmani), Buddha (de budiști), Shiva ( de hinduși) și Sfântul Toma (de creștini), templul ridicat în acest spațiu este vizitat anual de peste 500.000 pelerini; templul Dalada Maligawa - unde se păstrează, conform tradiției, un dinte al lui Buddha și Avukana - Statuia lui Budda.

În Sri Lanka au loc anual numeroase sărbători și evenimente, cele mai multe cu temă religioasă. Thai Pongal, Duruthu Full Moon Poya, Patti Kiri Ithirima, Navam Full Moon Poya, Poson Full Moon Poya, Haj Festival și Crăciunul sunt o parte dintre ele. Printre companiile aeriene care efectuează curse spre această destinație se numără Qatar Airways, British Airways, Alitalia și Flydubai.