Prețuri la bilete de avion spre Slovacia

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Slovacia pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

Situată peste faimoșii Munți Tatra, Slovacia este un stat din Europa Centrală care nu are ieșire la mare sau ocean. Teritoriul actualei Slovacii a fost încorporat în Imperiul Roman, fiind inițial locuit de triburi dacice, celtice și germanice. Slovacia a fost, de-a lungul istoriei sale, anexată Moraviei Mari, Regatului Ungariei, Imperiului Habsburgic, Imperiului Austro-Ungar și apoi Cehoslovaciei. Astfel, Slovacia și-a declarat independența abia în 1993, în urma unei dizolvări pașnice a Cehoslovaciei, numită și Divorțul de Catifea. În prezent, Slovacia este un stat dezvoltat cu o economie de venit ridicat care face parte din Uniunea Europeană din 2004.

Printre cele mai interesante locuri de vizitat din Slovacia sunt: Bardejov - oraș fortificat german, centru de comerț și meștesuguri în Evul Mediu, ce a fost înscris pe lista UNESCO; Levoca – un centru istoric presărat de case din secolele XV-XVI, unde puteți vizita catedrala St. James și „The Cage of Shame”; rezervația naturală Slovensky Raj; Banska Bystrica – localitatea ce găzduiește Muzeul și Monumentul Revoltei Naționale; Calvary - un complex de mici capele răspândite pe un deal sub forma unui urcuș pentru pelerini; Cicmany sau „Satul cu case pictate”; Kremnica - Fost oraș minier în care se bătea moneda; orașul Trencin dominat de un castel impresionant, foarte multe peșteri - Freedom Cave este un exemplu; și bineînțeles Bratislava, frumoasa lor capitală. Rezervoarele Artificiale din Banska Stiavnica, Coloana Ciumei din Kosice, Casa Cerșetorului din Kosice, Castelul Devin, Castelul Vechi din Banska Stiavnica sunt alte câteva obiective turistice care atrag turiști de pretutindeni.

Slovacia își sărbătorește cultura și tradițiile prin numeroase festivaluri si evenimente anuale cum ar fi: Festivalul Internațional de Colinde de la Bratislava, Bazant Pohoda, Gym Festival, Festivalul de muzică Pohoda sau Festivalul Internațional de Film depre Etnografie și Antropologie „Etnofilm”. Puteți ajunge în Slovacia la timp pentru festival, călătorind cu avion în una dintre cursele efectuate de El Al Israel Airlines, Czech Airlines, Austrian Airlines sau Ryanair.