Prețuri la bilete de avion spre România

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre România pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
image
image
image
thumb thumb thumb thumb thumb thumb

România este parte din Europa Centrală, țară ce se regăsește pe cursul inferior al Dunării și în nord-vestul Mării Negre. Istoria României este una plină de evenimente marcante și fragmentate de-a lungul timpului. Teritorul acesteia a fost în componența sau sub administrația Daciei, Imperiului Roman, Imperiului Otoman, Imperiului Rus și a celui Austro-Ungar.

România și-a recuperat teritoriile și le-a unit abia în 1918. Zbuciumul acestor locuri a continuat cu ocuparea României de către sovietici și de asupririle regimului comunist. România în prezent este o țară democratică ce face parte din Uniunea Europeană din ianuarie 2007.

Despre atracțiile turistice ale României se pot scrie pagini întregi. Peisajele naturale deosebite cu care au fost binecuvântate aceste locuri, relieful variat incluzând împăduriții Munți Carpați, coasta Mării Negre și Delta Dunării fac din România un loc ideal pentru vacanță și relaxare. Pe timp de vară, punctul de atracție sunt stațiunile de la malul Mării Negre cum ar fi Mangalia, Saturn, Venus, Neptun, Olimp și Mamaia (numite uneori și Riviera Română), iar pe timp de iarnă stațiunile de schi de pe Valea Prahovei și din Poiana Brașov sunt destinațiile preferate ale turiștilor. Dar indiferent în ce anotimp călătoriți aici, unul dintre primele obiective de vizitat este Delta Dunării, cea mai bine păstrată deltă europeană. Pentru atmosfera lor medievală și pentru castelele aflate în apropiere, orașele transilvănene Sibiu, Brașov, Sighișoara, Cluj-napoca sau Târgu Mureș au devenit importante puncte de atracție turistică. Foclorul și tradițiile, sau turismul rural cum mai este numit, s-a dezvoltat de curând și atrage anual din ce în ce mai mulți turiști străini. Principalele obiective turistice le reprezintă Castelul Bran, mănăstirile din nordul Moldovei, bisericile de lemn, Cimitirul Vesel din Săpânța și satele cu oameni extrem de darnici și primitori. România oferă și atracții turistice naturale, pe lânga Delta Dunării, amintim Porțile de Fier, Peștera Scărișoara. Primul pe lista obiectivelor turistice este bineînțeles capitala, București.

În România, se organizează anual sute de evenimente și festivaluri, cele mai cunoscute fiind Festivalul Medieval din Sighișoara, Salonul Internațional al Cercetării Științifice, Inovării și Inventicii „Pro Invent" din Cluj-napoca, Festivalul Internațional „Zile și Nopți de Literatură”, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Festivalul Internațional Cerbul de Aur. Ajungeți în România apelând la serviciile companiilor aeriene Tarom, Blue Air, Alitalia, Carpatair, Austrian Airlines, Lufthansa, British Airways, Wizz Air Ukraine, SWISS, Air Moldova, Air France sau KLM.