Prețuri la bilete de avion spre Nepal

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Nepal pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

Nepal se laudă cu binecunoscutul acronim pe plan mondial, din limba engleză: "Never Ending Peace And Love" – NEPAL, acest teritoriu fiind binecuvantat de prezența peisajelor fabuloase ale Munților Himalaya, aici aflându-se 8 dintre cele mai înaltă 10 vârfuri ale lumii, incluzându-l pe cel mai mare: Muntele Everest - ce atinge altitudinea de 8.848 metri. Situat între India și provincia chineză Tibet, Republica Federală Nepal este gazda mai multor grupuri etnice, obiceiuri și traditii reflectate într-o dispunere geografică diversificată minunat, teritoriul variind de la câmpiile indiene, fierbinți și terenurile joase Tarai din partea de sud, la valea Kathmandu și crește gradual spre culmile alpine, înghețate, ale Munților Himalaya, spre platoul cunoscut acum de noi drept "acoperișul lumii" - Tibet. Nepalul a fost menționat pentru prima dată în secolele al III-lea-al IV-lea, iar inagurarea pasurilor transhimalayene, după anii 600, face din Nepal o zonă de tranzit în comerțul intercontinental dinspre China peste Tibet spre India.

Micul stat dispune de o multitudine de atracții turistice, precum: capitala Kathmandu – cu temple budiste, palate medievale, piețe urbane centrale, cuprinde Piața Durbar, cu colecția de temple și altare, vechiul Palat Regal, statuia lui Hanuman - Zeul Maimuță; Templul Thani Mai, din Bandipur, cu o arhitectură impresionantă; Peștera Siddha Gufa; Bhaktapur, sau “Orașul Templelor” - unde puteți admira picturile inedite, ce înfățișează animale; Altarul Ganesh Zeul Elefant, aducător de noroc; cel mai înalt munte din lume – Everest, cu o alt. de 8.848 m. Printre activitățile practicate de turiști se află: alpinismul, raftingul, safariurile pe spatele elefanților sau urmărirea tigrilor de-a lungul parcurilor naționale Royal Chitwan sau Royal Bardia, situate în junglele din centura teritoriilor sudice, Tarai.

Festivalurile din Nepal sunt concentrate pe evenimentele culturale și religioase din calendarele hinduse și budiste, și implică ritualuri tradiționale, muzică și dans. Datorită diverselor grupuri etnice și tribale care alcătuiesc populația, varietatea sărbătorilor este fascinantă pentru vizitatori. Dashain are loc la începutul lui septembrie, fiind cel mai important, alături de multe alte evenimente, iar Festivalul de lumini Tihar Hindu este unul dintre cele mai îndrăgite. Companiile aeriene care efectuează curse spre Nepal sunt Turkish Airlines, Qatar Airways, Flydubai.