Prețuri la bilete de avion spre Lituania

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Lituania pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Lituania este unul dintre cele trei state ale Europei de Nord care are deschidere la Marea Baltică, fiind țară mică, cu 3 milioane de locuitori. De-a lungul istoriei sale, Lituania a avut perioade în care a fost cea mai mare țară a Europei, mai exact în secolul XIV. Prin Uniunea de la Lublin din 1569, se formează Uniunea statală polono-lituaniană, care a dăinuit până în 1765. Începând din această perioadă, istoria Lituaniei este marcată de ocupația Germaniei naziste, apoi a Uniunii Sovietice, în 1990 fiind prima țară care își declară independența față de URSS. În perioada ultimilor ani, Lituania a fost invitată în 2002 să adere la Uniunea Europeană, iar o lună mai târziu la NATO și devine membră a ambelor organizații în 2004.

Cultura lituaniană se caracterizează prin vibranta tradiție populară care cuprinde povești, legende, proverbe și doine. Lituania este asemenea unui basm medieval, cu diferite construcții, care datează din această perioadă; aici veți descoperi foarte multe castele, cele mai vizitate fiind Castelul din Kaunas, Castelul din Klaipėda, Castelul din Trakai, Castelul Peninsula din Trakai și Castelul Gediminas din Vilnius. Una dintre curiozitățile Lituaniei se află în capitala statului, la Vilnius. Este vorba despre Catedrala Sf.Ana, care l-a impresionat atât de mult pe Napoleon I, încât era decis s-o mute la Paris. Un alt obiectiv surprinzător și intrigant este Muzeul Diavolilor cu aproape 3000 de figurine ce-l reprezintă pe acest simbol al răului. Cunoscută pentru frumusețea arhitecturală a clădirilor și pentru tradițiile unice, Lituania poate fi vizitată și de cei care călătoresc la bordul vapoarelor de croazieră în Marea Baltică.

În Lituania, cel mai des se ascultă muzică jazz, prin urmare, iubitorii acesteia se pot bucura de diferitele concerte sau festivaluri de muzică ce au loc aici. Dintre cele mai cunoscute evenimente anuale amintim: Festivalul „Acorduri de primăvară ale intrumentelor lituaniene” din Vilnius, Festivalul Muzical de la Vilnius, Festivalul Nopților de Blues din Vilnius, Festivalul Pazaislis și Festivalul de Jazz din Kaunas. Dacă preferați călătoria cu avionul, puteți apela la serviciile companiilor SAS, Brussels Airlines, Lufthansa sau Turkish Airlines.