Prețuri la bilete de avion spre Liban

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Liban pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Situat pe malul estic al Mării Mediterane, la confluența Asiei, Africii și Europei, Libanul este o țară adâncita în istorie, Valea Bekaa, cunoscută în secolul I i.Hr. ca grânarul Romei, a rămas încă principala regiune agricolă a țării și una dintre cele mai mari producătoare de vin ale lumii. Libanul a reprezentat, pe rând, centrul orașelor feniciene între anii 2700 și 450 î.Hr, refugiu pentru creștini, și teritoriul întemeierii câtorva fortărețe de către cruciați. Între 1099 și 1291, crestinii europeni au fost cei care au întemeiat aici Regatul Ierusalimului. După căderea Imperiului Otoman, la sfârșitul Primului Război Mondial, Libanul este preluat de Franța și Marea Britanie, și devine independent în 1941, deși trupele franceze rămân în Liban până în 1946.

Țara este renumită pentru orașele antice, resorturile de schi, arhitectura impresionantă si splendorile naturale, mâncarea delicioasă, podgoriile de renume mondial, districtele de shopping de calitate, viața de noapte vibrantă și artiștii talentați. Principalele atracții turistice ale țării sunt: situl pre-roman de la Baalbek - cea mai mare și mai bine conservată ruină romană din lume; orașul de coastă Saida (Sidon) și Jbail (Biblos) – unde puteți face scufundări printre ruinele feniciene; Beirut - supranumit și "Parisul Orientului Mijlociu", un oraș cosmopolit, cu plaje, restaurante, teatre și o mare varietate de magazine; Băile turcești de la Al-Nouzha; Tripoli - cu centrul vechi de la poalele castelului cruciaților, ce dispune de numeroase moschee; Insula Palmierilor – cu țestoase și păsări rare, listată ca rezervație naturală de UNESCO; Coloanele templului lui Jupiter; schi în stațiunile Bakish, Cedrii, Faraya, Laklouk etc.

Cel care dă startul festivităților din Liban este Festivalul Internațional de Muzică și Arte Al Bustan. Desfășurat anual în luna februarie, în Beirut, acest eveniment libanez este o sărbătoare muzicală care durează o lună întreagă. Acoperind cinci săptămâni, festivalul oferă concerte orchestrale, spectacole de operă și spectacole de balet, toate pentru a bucura publicul. Mai pot fi amintite Ziua Muncii, Festivalul Byblos și Ziua Independenței Libaneze – pe 22 noiembrie. Printre companiile aeriene ce oferă zboruri spre Liban se numără: Tarom, Air France, Lufthansa, Aeroflot, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Alitalia, Royal Jordanian.