Prețuri la bilete de avion spre Jamahiriya Arabă Libiană

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Jamahiriya Arabă Libiană pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Libia, sau oficial - Jamahiriya Arabă a Marelui Popor Libian Socialist, se află în Africa de Nord, fiind a patra ţară ca mărime din Africa. Țara are o istorie zdruncinată de luptele date pentru a deține controlul acestui teritoriu bogat în petrol. Libia a fost invadată de diverse popoare, precum turci, vandali, bizantini, romani, arabi, italieni, și și-a dobândit independența în anul 1951.

Deși nu este o destinație turistică cunoscută, mai ales din cauza sancțiunilor impuse în urma istoriei complicate, țara dispune de câteva oaze ce merită descoperite, ruine demne de explorat, plaje pe care puteți lenevi la soare, și bineînteles, ospitalitatea și caldura locuitorilor săi. Atracția turistică principală este Tripoli – capitala și principalul port al țării, dominat de splendidul Assaraya al Hamra (Castelul Roșu - un vast palat cu numeroase curţi interioare), precum și de zidurile și grădinile Medinei, cu livezi de portocali, viță de vie, palmieri și măslini. Orașul este și gazda multitudinii de moschee, precum Gurgi – unde se află Arcul lui Marcus Aurelius, singurul monument roman care a rezistat timpului, muzee - Muzeul Jamahiriya - muzeul naţional al Libiei, situat în Castelul Roşu, adăposteşte numeroase artefacte datând din perioadele greceşti şi romane, inclusiv tezaure din siturile de Patrimoniu Mondial de la Leptis Magna şi Sabratha etc. Alte obiective importante sunt: Benghazi – ce deţine câteva instituţii şi organizaţii importante ale ţării, a fost fondat în secolul al VI-lea î.Hr. de grecii antici, după care a fost refondat de egipteni, Leptis Magna - obiectiv turistic, al doilea oraş ca importanţă al Imperiului Roman, după Roma, Ghadames - un oraş-oază în vestul Libiei, partea veche a oraşului a fost declarată Patrimoniu Mondial de către UNESCO, Muzeul de Epigrafie, Muzeul Islamic.

Cultura tradițională încă se mai păstrează, cu frecvente festivaluri de muzică şi dansuri, muzica tuaregilor fiind foarte populară, evenimentele culturale principale fiind Festivalul Ghadarmes și Ziua Eliberării, care marchează căderea lui Gaddafi de la putere. Companiile aeriene care efectuează zboruri spre Libia sunt: Turkish Airlines, Royal Jordanian, Alitalia, Austrian Airlines etc.