Prețuri la bilete de avion spre Islanda

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Islanda pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Cea mai mică țară nordică din punctul de vedere al populației, Islanda este, de fapt, o țară insulară ce cuprinde insula Islanda și insulițele periferice, situată în Oceanul Atlantic între restul Europei și Groenlanda. Deși este o țară atât de mică, de-a lungul istoriei a fost dorită de multe alte popoare; colonizată inițial de celți, scandinavi, irlandezi și scoțieni, Islanda a fost sub suzeranitatea Norvegiei, apoi a Danemarcei față de care și-a declarat independența în 1944. Interesant la poporul islandez este faptul că ei sunt foarte mândri de parlamentul lor, care este, de altfel, primul din lume fiind înființat în 930. În 2008, după ce țara intră în faliment, cetățenii dau jos conducerea țării și sunt aleși 25 de cetățeni apolitici pentru a o înlocui. În acest an, Islanda scrie o nouă Constituție.

Fiind înconjurată de ocean, Islanda exportă în principal pește și produse din pește, care sunt și baza bucătăriei islandeze. Pe lângă asta, turismul este o componentă importantă a economiei Islandei, cei mai mulți turiști venind aici din Marea Britanie și Germania. Aceștia sunt atrași de peisajele mirifice, unde puteți vedea ghețari, gheizere, ape geotermale sau unul dintre cele 130 de conuri vulcanice active. Cele mai interesante destinații turistice din Islanda sunt Laguna Albastră (unul dintre cele mai renumite centre SPA din lume), vestitele gheizere Marele Geysir și Strokkur, Cascada Gullfoss, Parcul Național Tingvellir și Parcul Național Skaftafell.

O altă atracție turistică islandeză sunt petrecerile tematice, excursiile asistate pe ghețari sau în zonele sălbatice din interiorul țării, dar și diferitele festivaluri unice, cum ar fi Zilele Nopților Albe (în luna iulie), când soarele nu apune sau Zilele Nopților Arctice (în luna februarie), când soarele nu răsare deloc. Acest sistem extrem de bine pus la punct, atrage anual un număr de turiști de două ori mai mare decât populația care locuiește pe insulă.

Islanda are două aeroporturi internaționale, unde efectuează zboruri companiile aeriene Air Berlin, Lufthansa, Austrian Airlines, Icelandair, WOW air și EasyJet.