Prețuri la bilete de avion spre Iran

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Iran pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Cunoscută internațional până în anul 1935 ca Persia, Iran este o țară situată în Asia de Sud-Vest, între coasta de nord-est al Golfului Persic și coasta sudică a Mării Caspice, numele său însemnând „teren de aur”. Iranul reprezintă o destinație ce vă oferă o experiență unică, desprinsă din cele trei secole de istorie documentată, un patrimoniu alcătuit din ruine și monumente sfinte. Teritoriul Iranian a fost locuit inițial de elamiți, apoi de arieni, iar la mijlocul secolului al VI-lea î.Hr., regele Ahemenid Cyrus cel Mare a venit la putere întemeind Imperiului Persan. Arabii au ajuns la putere în 637, și au dominat până în 1050, convertind majoritatea populației la islamism și introducand scrierea arabă și cultura islamică.

Iranul prezintă ca obiective turistice: capitala Teheran - antică și modernă, cu cele opt minarete ale moscheei Shahid Motahari, covorul fermecat de la Centrul Cultural și Artistic al covoarelor Rassam; orașul Tabriz – unde puteți admira Persia aecolului al XV-a, include o moschee albastră frumoasă, și bazarul acoperit Qaisariyeh; Piața Centrală din Esfahan – fosta capitală a Persiei a fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, dispune de diverse moschee, palate, poduri, bazaruri și grădini; Persepolis – inclus Patrimoniul Mondial UNESCO, faimos pentru Sediul Ceremonial al lui Darius; Munții Alborz – unde puteți schia; Triunghiul de Aur - alcătuit din orașele antice Hamadan, Kermanshah și Khorramabad; Hamadan - cândva capitala de vară a împăraților persani, deține un leu din piatră, datând de pe timpul lui Alexandru cel Mare.

Festivalurile iraniene tind să se concentreze în jurul religiei musulmane. Vizitatorii pot observa când privesc sau participă la orice eveniment religios, că îmbrăcămintea conservatoare este obligatorie, iar femeile trebuie să-și acopere capul. Cele mai importante evenimente sunt: Nowruz – celebrarea iraniană a Noului An, care are loc pe 20 martie, Festivalul de Film de Scurt Metraj din Teheran, Festivalul Yalda, Festivalul Focului. Companiile aeriene ce oferă zboruri spre Iran sunt: Turkish Airlines, Alitalia, Aeroflot, Austrian Airlines, Lufthansa, Qatar Airways, Pegasus Airlines.