Prețuri la bilete de avion spre Iordania

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Iordania pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Iordania este o țară situată între Israel, Irak și Arabia Saudită, o zonă liniștită în mijlocul tumultului statelor învecinate și o destinatie spectaculoasă, care atrage anual din ce în ce mai mulți turiști. Iordania este un regat cu o istorie stratificată în antichitate, de la munca pietrarilor nabateeni, la personaje precum Moise și Lawrence al Arabiei, de la orașele antice și siturile biblice la castelele din desert etc., cu o cultură străveche, ce ascunde cumva și faptul ca este o țară modernă, cu o infrastructură de calitate, un amestec de vechi si nou. Teritoriul Iordaniei, situat între puternicele Mesopotamia și Egipt, are o istorie bogată, fiind menționat pentru prima dată în jurul anului 2000 î.Hr., și a fost invadat de un număr foarte mare de popoare, precum anatolienii, egiptenii, israeliții, asirienii, babilonienii, perșii, grecii, caldeenii, romanii, arabii musulmani, cruciații creștini, otomanii și britanicii.

Iordania este o destinație cu un potențial turistic remarcabil, reprezentat de obiective, precum: Jerash oraș greco-roman foarte bine conservat, pe al cărui hipodrom au loc curse de cai; Citadela și Muzeul Arheologic din capitala Amman; castele din desert; Madaba - celebru datorită hărții în mozaic a Palestinei și Muntelui Nebo din apropiere, unde Moise a zărit Pământul Făgăduinței înainte de a muri; fortăreața lui Irod - unde Ioan Botezatorul a fost întemnițat, apoi decapitate; minunatele podele de mozaic escavate din Biserica Sf. Ștefan din Um er Rasas; Rezervația Naturală Dana – unde puteți zări capre de munte ibex; o plimbare cu balonul cu aer cald deasupra Wadi Rumi; excursii cu beduinii prin deșertul Wadi Rumi; apa sarată a Mării Moarte – folosită ca tratament spa în stațiunile din apropiere; scufundări la Aqaba – unde vă puteți bucura de lumea subacvatică psihedelică a Mării Roșii; Castelele cruciaților din Karak și Ash Shawbak; Mlaștinile Azraq – adăpostesc hiene, lupi, gazele, struți, și oferă un peisaj minunat; calea ferată Hejaz - o relicvă a Imperiului Otoman.

Iordania găzduiește o varietate de festivaluri de-a lungul anului, unele religioase, ca Muharram, altele celebrate la începutul Noului An Islamic, dar cele mai multe sunt legate de cultură. Festivalul de Arte Tradiționale Aqaba și Festivalul Jerash se desfășoară pentru a aminti diversele populații și tradiții care fac interesantă această țară. Există numeroase companii aeriene care efectuează curse spre Iordania, printre care: Tarom, Turkish Airlines, Alitalia, British Airways, Air France, Flydubai, MEA, Lufthansa, Austrian Airlines, Royal Jordanian.