Prețuri la bilete de avion spre Grecia

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Grecia pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Situată în Peninsula Balcanică, Republica Elenă cum mai este numită, este o țară din sud-estul Europei care are deschidere către trei mări: Marea Mediterană, Marea Ionică și Marea Egee. Leagăn al civilizației occidentale, Grecia are o istorie lungă și bogată. Această cultură a avut o influență majoră asupra Imperiul Roman și asupra romanilor, care deși au reușit să treacă de armata grecească decăzută în 168 î.Hr, au fost cuceriți ei înșiși de civilizație. În secolul XV, Grecia a fost ocupată de Imperiul Otoman, ocupație care a durat până la căderea acestuia. Și-a declarat independența în 1822, iar în 1981 a aderat la Uniunea Europeană.

O locaţie de vis cu peisaje stâncoase, stațiuni mereu agitate și plaje care te invită să le descoperi, Grecia atrage anual sute de turiști din toate colțurile lumii. Dacă v-ați hotărât să vizitați Grecia, printre cele mai importante atracții turistice de aici pe care nu trebuie să le ratați sunt: Dealul Acropole din Atena, supranumit și “Stânca Sacră” a Atenei care adăposteşte templul Doric - o mare realizare a civilizației elene în Epoca de Aur, cea mai mare structură construită în Grecia acum mai bine de 2500 de ani; Muntele Athos - numit “Muntele Sfânt”, aici este o comunitate de călugări, iar legea Avatonul interzice femeilor să intre; Delphi – unde se găsește cel mai important oracol al Greciei antice și unde puteți vizita Templul Tholos și Muntele Parnassus; Teatrul Epidaurus construit în secolul 4 î. Hr. și care este foarte bine conservat; orașul Monemvassia faimos prin ruinele bizantine transformate în case de vacanță; Mănăstirile din Meteora aflate pe stânci foarte înalte; Fântâna Turcă din Ierapetra și Ruinele Civilizației Minoice din Insula Creta.

Grecilor le place să petreacă, ei fiind faimoși pentru dansurile lor unice. Dacă doriți să îi cunoașteți mai bine, îi puteți vizita în timpul evenimentelor lor anuale, Festivalul Rock de la Atena, Festivalul Ippokratia din Insula Kos, Târgul Internațional din Salonic, Parada Zilei „Ohi” de la Atena și Maratonul de la Atena. Din România spre Grecia puteți călători prin companiile aeriene Tarom, Alitalia, Turkish Airlines, Olympic Air și Austrian Airlines.