Prețuri la bilete de avion spre Croaţia

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Croaţia pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Una dintre cele șase țări care au deschidere la Marea Adriatică, Croația este o țară situată în nord-vestul Peninsulei Balcanice care cuprinde pe lângă partea continentală și peste o mie de insulițe. Croația are o istorie interesantă, ea s-a unit cu Ungaria în 1102 pentru a face față cuceririlor otomane, iar după Primul Război Mondial a făcut parte pentru scurt timp din Statul Slovenilor, Croaților și Sârbilor care și-a declarat independența față de Austro–Ungaria și a co-fondat apoi Regatul Iugoslaviei. După al Doilea Război Mondial, Croația a făcut parte din RSF Iugoslavia; ea este oficial un stat independent începând cu 1991, declarația lor de independență ducând la izbucnirea unui război care s-a încheiat abia în 1995.

În ciuda istoriei zbuciumate, Croația este pe locul 18 în clasamentul celor mai populare destinații turistice din lume.Opatija este prima stațiune deschisă aici, încă din secolul al XIX-lea, devenind în scurt timp una dintre cele mai populare stațiuni balneare din Europa. Plajele Mării Adriatice de pe teritoriul Croației au numeroase porturi de agreement, turismul cultural atrage prin orașele medievale de pe coastă, iar zonele din interiorul continentului oferă stațiuni montane, agroturism și băi. De ce să alegeți plajele din Croația? Pentru că aici găsiti marea nepoluată însoțită de numeroase rezervații naturale și de nu mai puțin de 116 plaje. Dacă ajungeți în Croația se merită să vizitați centrul medieval al orașului Zagreb numit Gornji Grad, Bazilica Euphrasian ce datează din secolul VI, Insula Mljet , Palatul lui Dioclețian, insula Korcula, Lacurile Plitvice ce alcătuiesc una dintre cele mai frumoase destinații naturale din Europa și orasul medieval Dubrovnik care mai este numit și „Perla Adriaticii”.

În Croația, au loc anual un număr foarte mare de sărbători și festivaluri cum ar fi Festivalul Baroc din Zagreb,Festivalul Animafest din Zagreb, Festivalul Internațional de Film de la Dubrovnik, Festivalul Internațional Folcloric de la Zagreb sau Celebrarea Împăratului Dioclețian la Split. Fiind o destinație turistică atât de apreciată, numeroase companii aeriene efectuează zboruri aici: Lufthansa, SAS, SWISS, Austrian Airlines, Croatia Airlines, Ryanair sau Turkish Airlines.