Prețuri la bilete de avion spre Costa Rica

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Costa Rica pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Costa Rica este situată în America Centrală, înghesuită în cea mai îngustă porţiune a istmului mezo-american, între oceanele Pacific şi Atlantic, și se învecinează cu Nicaragua la nord, Panama la sud și sud-est. Înainte de sosirea exploratorilor, țara era locuită de indieni. În 1524, aceasta a fost cucerită de spanioli, obținându-și independența în 1821. Țara este o oază de liniște și se bucură de stabilitate și de standarde ridicate de mai bine de un secol, populația țării are cea mai mare durată medie a vieții din America Latină - 78 de ani. Locuitorii se laudă în primul rând cu sloganul ”pura vida” – viață curată, și-n al doilea rând cu ideea de libertate, considerând că libertatea se află în sufletul omului, Costa Rica fiind o țară fără armată încă din 1948, când președintele Ferrer, odată cu victoria din războiul civil, a desființat serviciul militar.

Imaginea idilică din Costa Rica dată de frumuseţea naturală a transformat țara într-una din principalele destinaţii mondiale de eco-turism, primind anual peste 1milion de vizitatori. Principalele atracții turistice sunt: reciful de corali, Arenal - unul din cei mai activi vulcani de pe pământ, Rezervaţia Biologică Carara - se mândreşte cu cea mai mare populaţie de papagali Ara, Parcul Naţional Manuel Antonio - gazda a aproximativ 100 de tipuri de mamifere, Muzeul Jadului - deține cea mai mare colecție de jad din lume, amestecul de arhitectură spaniolă tradițională și modernă din capitala San Jose, cu Teatro Nacional, Catedrala Metropolitană, Muzeul Aurului Pre-Columbian; Centro Neotropico Sapapiqui - muzeu ce onorează diverse triburi și expune exemple de ceramică, arcuri și săgeți, îmbrăcăminte, artefacte și materiale video, Zoo Ave - cu jaguari, țapiri și serpi, Parcul Național Tortuguero - pădurea tropicală adăpostește animale precum leneșii și maimuțele.

Activitațile majore de care se pot bucura turiștii sunt: iubitorii de ciocolată pot savura „mâncarea zeilor” la Rezervaţia Biologică Timbirina, turiştii amatori de istorie pot vizita Monumentul Naţional Guayabo - cel mai important sit arheologic de pe teritoriu costarican, cei care doresc să se relaxeze pot merge la Los Altos de Eros - un spa de lux din Guancaste, unde se pot bucura de apele tratate cu uleiuri esenţiale şi ciocolată, foarte apreciat este și nămolul vulcanic de pe muntele Arenal, pot merge la Asclepios – unde pot avea parte de relaxare în pavilionul de yoga şi de meditare, în baia turcească sau la duşurile Vichy. Pasionații de sporturi pot practica raftingul pe apele învolburate, windsurfing, kitesurfing, pot alege pădurile luxuriante ale ţării, viaţa marină din jurul coastelor, potrivite pentru snorkelling sau scufundări, surfing.

În ceea ce privește festivalurile din Costa Rica, poate fi menționat Festival del Mar – eveniment cunoscut în întreaga lume, ce atrage numeroși localnici și turtiști străini, și se desfășoară în luna februarie. KLM, United Airlines, Delta sunt câteva dintre companiile aeriene care efectuează curse spre această țară exotică.