Prețuri la bilete de avion spre Coreea de Nord

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre Coreea de Nord pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

image
image
image
thumb thumb thumb

Coreea de Nord, sau Republica Populară Democratică a Coreei, se află în Peninsula Coreei, despărțită de Coreea de Sud printr-o zonă demilitarizată, și este cel mai bun exemplu de regim totalitar, în care statul controlează toate aspectele sociale, economice, politice și culturale ale vieții. Țara a fost locuită în Antichitate de mai multe regate, cel mai mare și mai puternic fiind Goguryeo (37 î.Hr-668 d.Hr), ce se întindea din Manciuria până în nordul actualei Coreei de Sud. După eliberarea Coreei de sub ocupația japoneză la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, Coreea a fost împărțită de Națiunile Unite în două părți delimitate de paralela 38, Coreea de Nord urmând să fie administrată de către URSS, iar Coreea de Sud de către SUA. Istoria Coreei de Nord începe prin proclamarea unei Republici Populare în 1948, și prin cucerirea în 1950 a celei mai mari părți din Coreea de Sud, declanșând Războiul din Coreea. Coreea de Nord va fi sprijinită de China și URSS, iar Coreea de Sud de către SUA și ONU, războiul încheindu-se cu un armistițiu în 1953, Coreea fiind împărțită și azi în Coreea de Sud și Coreea de Nord de-a lungul paralelei de 38 de grade.

Deși o călătorie în această țară se poate face doar într-un tur organizat, țara dispune de câteva atracții turistice ce merită vizitate, precum: capitala Phenian - reconstruită complet după război, cu străzi largi, parcuri frumoase și clădiri publice enorme din marmură, include Palatul Culturii, Teatrul Mare, Turnul Juche, Parcul Morangborg, Parcul de Divertisment Taesongsan, Restaurantul Ongrui, Porțile Phenianului și Arcul de Triumf; clădiri antice din Kaesong - mărturie a istoriei imperiale de 500 de ani a Coreei; Kumgangsan - cel mai mare parc național din țară, constă într-un lanț muntos (Munții de Diamant); Myohyangsan (munte exotic înmiresmat) - oferă facilități pentru drumeții și cățărări printre cascade, păduri și pagode budiste.

Există doar două festivaluri majore în Coreea de Nord, la care vizitatorii pot participa – Festivalul de Primăvară “Barca Dragonului” și Concursurile de Canotaj din octombrie. Alte sărbători sunt legate de zilele de naștere a marelui lider Kum il Sung și a lui Kim Jung-il, Ziua Victoriei, Ziua Eliberării etc. Companiile aeriene care oferă curse spre Coreea de Nord sunt Air China și Air Koryo.