Prețuri la bilete de avion spre China

plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
plane-in
swap
plane-out
×
persons
Adulți
12+ ani
1
Copii
2-12 ani
0
Bebeluși
0-24 luni
0

Cele mai ieftine bilete de avion din aeroporturi în raza de 200km spre China pe un an înainte

Se încarcă, vă rugăm așteptați.

Cel mai popular stat din lume, China este și cel mai întins stat din Asia de Est, având deschidere la Oceanul Pacific. Strămoșii poporului chinez locuiesc în aceste ținuturi din anii 2000-2500 î.e.n. China a jucat un rol important în crearea zonelor de comerț liber și în stabilirea unor tratate de securitate cu vecinii săi din regiunea pacifică. Republica a fost proclamată în 1949, după ce Partidul Comunist Chinez a câștigat războiul civil cu forțele naționaliste.

În anul 1997, Republica Populară Chineză a preluat controlul asupra Hong Kong-ului. Inițial, acesta fusese stăpînit de Marea Britanie, însă în 1999 a preluat stăpânirea și asupra teritoriului Macao, care fusese sub stăpînire portugheză.

În prezent, China este unul din cei 5 membri permanenți ai Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite și încearcă să combine o creștere economică stabilă cu participarea activă în diverse organizații regionale și mondiale.

China are o cultură deosebită, unică în lume, este una din cele mai vechi din lume, împreună cu cea a Indiei, Egiptului și a Mesopotamiei, dar și una dintre cele mai fascinante. Dintre atracțiile turistice ale Chinei e foarte greu să alegi, printre ele numărându-se: Pudong - un cartier din Shanghai brăzdat de zgârie-nori unde cele mai impresionante clădiri sunt Oriental Pearl Tower și Shanghai World Financial Center; Peşterile Mogao, un sistem de 492 temple; Marele Buddha din Leshan - cea mai mare statuie de piatră din lume a zeului Buddha, Muntele Huang, Rezervația Naturală Wolong - cea mai mare rezervație de panda din China; Armata de Teracotă - o colecție de sculpturi din teracotă; Orașul Interzis - cel mai mare palat din lume și nu în ultimul rând, renumitul Marele Zid Chinezesc ce se întinde pe o lungime de 2400 km.

În China, se organizează anual foarte multe festivaluri și evenimente cu temă culturală dintre care amintim doar câteva: Festivalul Primăverii, Festivalul Felinarului, Festivalul Qingming, Festivalul Dragon Boat, Festivalul Double Seventh, Festivalul de la Mijlocul Toamnei, Festivalul Double Ninth și Festivalul Solstițiului de Iarnă. Cea mai cunoscută sărbătoare chineză este Anul Noul Chinezesc. Dacă preferați călătoria cu avionul, puteți alege una dintre cursele companiilor aeriene Qatar Airways, Air Berlin, SWISS, KLM, British Airways, Air France, Lufthansa sau Aeroflot.